Eesti veelaudurid katsusid jõudu maailma tippudega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veelaudur Martin Bachmann.
Veelaudur Martin Bachmann. Foto: Margus Ansu / Postimees

Rahinge veelaudurid Martin ja Madis Bachmann, Daniel Matsukevitš ja Stina Mitt osalesid kahe nädalavahetuse eest Venemaal Peterburis rahvusvahelise veesuusa ja veelaua föderatsiooni (IWWF) egiidi all peetud tugeva konkurentsiga võistlusel Extreme Fantasy.

Medalikohti seekord ei saadud, aga väärikat konkurentsi pakuti siiski. Poolfinaalidesse sõitsid end naiste arvestuses Stina Mitt ja meeste seas värske Eesti meister Daniel Matsukevitš ning Martin Bachmann.

Matsukevitši hinnangul jäi Rahinge tiimil vajaka eelkõige suure ringkaabliga sõitmisest, sest Eestis sellist võimalust ei ole ja sõitjate kogemus piirdub üksikute treeninglaagritega Saksamaal ja Rootsis.

Mainekal üritusel olid kohal ka tänavuse maailma edetabeli (CWWC) meeste ja naiste esinumbrid, sakslanna Julia Rick ja ungarlane Laszlo Papp. Kahepäevane 123 osavõtjaga võistlus oli Eesti veelauduritele senistest suurim.

Võistluspaik oli keset suurlinna, Venemaa parimas veelauapargis SunPark. Vennad Bachmannid märkisid, et korraldus oli üllatuslikult väga ladus. Rahvusvahelises kohtunikekogus olid nende sõnul tõelised professionaalid, sest vene temperamendile omased emotsionaalsed protestid lahendati kiiresti ja objektiivselt.

Järgmise aasta veelaua maailmameistrivõistlused on Norras Telemarkis ja Eesti koondisel algabki nüüd ettevalmistusperiood.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles