Linn muutis Emajõe Lodjaseltsiga lepingut

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lodi Jõmmu ja lodjakoda Emajõe ääres.
Lodi Jõmmu ja lodjakoda Emajõe ääres. Foto: Margus Ansu

Linnavalitsus muutis MTÜga Emajõe Lodjaselts Ujula 98 kinnistule hoonestusõiguse seadmise lepingut, sest oodatud ehitust esialgu sinna ei tule.

Emajõe Lodjaselts taotles koostöös Tartu linnaga toetust Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaudu piirkondade konkurentsivõime tõstmise programmist. Suure lodjakoja ehitamiseks seadis linn MTÜ kasuks hoonestusõiguse Ujula 98 kinnistule.

Linna pressiteenistuse kinnitusel oli lodjaselts kohustatud püstitama ehitised kolme aasta jooksul, kuid kuna toetust ei saadud, ei alustatud ka ehitust.

Emajõe Lodjaselts taotles linnalt hoonestusõiguse seadmise lepingu muutmist ja ehituse lõpptähtaja pikendamist kolme aasta võrra, kuna 2014. aastal avanevad uued programmid Euroopa Liidust raha taotlemiseks. Lodjaselts on nüüd kohustatud püstitama ehitised ja saama kasutusload kuue aasta jooksul alates kinnistusraamatusse hoonestusõiguse kande tegemisest.

Samuti sõlmis linnavalitsus Emajõe Lodjaseltsiga kokkuleppe, mille kohaselt võib selts talveperioodil lotja tasuta hoiustada järgneval kolmel aastal Ujula 102 maa-alal. Selts peab lodja hoiustamisel järgima kehtivad keskkonna- ja heakorranõudeid ning võimaldama jalakäijate liiklemise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles