Parem lennuühendus suurendab huvi Tartu messide vastu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lennujaam.
Tartu lennujaam. Foto: Margus Ansu

Kui seni suunas keeruline tee ülikoolilinna mõnegi potentsiaalse investori ja messi eksponendi ülikoolilinna asemel Tallinna, siis nüüd on olukord muutunud ja huvi Tartu messide vastu kasvab.


Tartu Näituste tegevjuhi Alo Pettai sõnul on välispartneritele edastada meeldiv sõnum - Euroopa suurematest linnadest pääseb nüüd otse Tartusse tänu käivitunud rahvusvahelisele lennuühendusele.

«Juba aasta esimestel päevadel on tulnud mitmeid kõnesid ning tuntud huvi Eesti suuruselt teise linna messielu vastu. Eksponente huvitab võimalikult kiire ja vähese ümberistumisega kohale jõudmine. See võimalus on nüüd Riia ja Stockholmi kaudu. Loodame, et peatselt avanevad ka põhjapoolsed väravad ja Tartusse saab tulla ka üle Helsingi,» lausus ta

Pettai kinnitusel aitavad paranenud ühendusvõimalused kindlasti kaasa messide külastatavuse kasvule. Ta lisas, et 2009.aasta pärast häbenema ei pea, sest kõik plaanis olnud 18 üritust toimusid. Mullu külastas väljapanekuid ja erinevaid üritusi kokku 150 000 inimest. Tänavu loodetakse sellele lisa. «Lennukiga Emajõe linna tulek Berliinist või Stockholmist on nüüd nagu Tallinna lendamine,» nentis ta.

Tartu Näituste keskseks ürituseks, 22.-24.aprillini toimuvaks Maamessiks on juba praegu enamus ülikoolilinna hotelle broneeritud. Läbirääkimised käivad mitme reisifirmaga, et tuua selleks ajaks Tartusse spetsialiseeritud reisigruppe.

Maamessi projektijuhi Margus Kikkuli kinnitusel on tänavu esmakordselt lubanud Tartusse tulla Euroopa Komisjoni kõrged põllumajandusametnikud. Maamess on leidnud äramärkimist Euroopa põllumajandusnäitusi koondavas EURASCO kalendris. Tänavu loodavad messi korraldajad ületada 30 000 külastaja piiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles