Politseiotsingud viisid eaka mehe leidmiseni

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seenekorv.
Seenekorv. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Eile hilisõhtul läbi viidud otsingute käigus leiti eakas mees, kelle kadumisest politseile sama päeva õhtul teada anti.

Eile, 27. septembri õhtul kella 17.30 ajal teatati Lõuna prefektuuri juhtimiskeskusele, et Jõgevamaal Kasepää vallas on teadmata kadunuks jäänud 1938. aastal sündinud mees. Politseisse pöördumise ajaks oli jalgrattaga ja ilma mobiilita metsa seenele läinud mees kodust ära olnud juba umbes viis tundi. Teataja sõnul võis metsa seenele läinud eakal mehel esineda probleeme mälu ja tervisega, mispeale alustasid Lõuna prefektuuri ametnikud ühes vabatahtlikega saadud isikukirjelduse ja metsa sisenemise täpse asukoha alusel mehe otsinguid.

Patrullpolitseinikud kontrollisid ümberkaudseid teid ning küsitlesid kohalikke inimesi, mehe teadaolev metsasisenemise koht kontrolliti üle teenistuskoeraga, kes paraku eksinud mehe jälge üles ei võtnud. Otsingutöödele kaasati ka piirivalve lennusalga kopterimeeskond, kes kella 21.15 paiku sündmuskohale saabus. Mõni minut enne kella 22 märkas kopterimeeskond Tormas vallas Jõgeva-Mustvee maantee 31. kilomeetril kirjeldustele vastavat jalgrattaga liikuvat meesisikut. Kontrollimisel selgus, et tegu on koduteed otsinud mehega.

Tervisliku seisundi kontrollimiseks anti mees üle kiirabitöötajatele, kuid meedikute kinnitusel eakas mees meditsiinilist abi ei vajanud. Politsei toimetas eaka mehe pika päeva lõpuks tagasi koju.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk ütles, et kui kaalul on inimese elu ja tervis kasutab politsei kõiki võimalusi, et kiiresti üles leida eksinud või abivajav isik, mistõttu kaasasime eilsele otsingule võimalikult suured jõud.

«Kui lähedastel on põhjust arvata, et nende pereliige on kaotanud kodutee tuleks sellest võimalikult kiiresti politseile teada anda, sest järjest lühemaks muutuvad päevad ja sügispimedus raskendavad otsingutöid,» lisas Virk.

Politsei tuletab meelde, et metsa minnes tuleb endaga kaasa võtta täislaetud akuga mobiiltelefon ja lähedastele tuleks teada anda võimalikult täpne piirkond, kuhu suundutakse.

Otsingutel osales seitse Lõuna prefektuuri politseiametnikku, kaks piirivalveametnikku teenistuskoeraga, üheksa liikluspolitseinikku, üks abipolitseinik ja kaks eraisikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles