Leegionärid tulevad tartlaste ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval toob Rakvere teater tartlastele näha kolm lavastust. Koguperelavastus «Muumitroll ja sabatäht» ning komöödia «8 armastavat naist» on Tartus juba mitmendat korda. Esimest korda saab meie linnas näha Tiit Aleksejevi esiknäidendit «Leegionärid», mille eest autor sai 2011. aastal Virumaa kirjandusauhinna.

Aleksejevi näidend lähtub autori enda perekonnaloost. Sügisel 1944 Virumaal Porkuni lähedal Vistlas peetud lahingus jäid taanduva Eesti leegioni mehed kotti Eesti laskurkorpuse poistele. Vennatapulahingus hukkus sadu mehi.

Lavastus «Leegionärid» räägib neist, kes selles sõjas kandsid Saksa mundrit. Meestest, kes oleksid võinud olla meie isad ja vanaisad, kuid kelle kehad jäid lahinguväljale ning kelle hinged ei leia rahu ka siis, kui aja veskikivide vahelt on läbi voolanud 70 aastat.

Lavastanud Madis Kalmet. Mängivad Erni Kask, Margus Grosnõi, Mihkel Kabel, Tarvo Sõmer ja Terje Pennie. Etendus algab kell 19 Sadamateatris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles