Tammelinn peab ajalookonverentsi ja vaatab sõjatehnikat

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamme gümnaasium.
Tamme gümnaasium. Foto: Sille Annuk

Täna veab Tammelinna päevi Tamme gümnaasium. Kavas on ajalookonverents, militaarnäitus, teadlaste öö ning heategevuslaat koolile 3D-printeri soetamiseks.

Ajalookonverents algab kooli aulas kell 9. Direktor Vallo Reimaa teeb ülevaate kaugemast minevikust, rääkides Keisriteest, Tamme mõisast ja esimesest Tartu teatrihoonest Valge Hobu kõrtsi juures. Lisaks on tel ettekanne Tamme gümnaasiumi tulevikust. Samuti esinevad Liivi Rosenvald O. Lutsu majamuuseumist ja ajalooõpetaja Marko Kuura.

Publikule aga vaat et kõige atraktiivsemad sündmused leiavad aset kell 12 - 20. kaitseliidu sõjaväetelgis Tamme gümnaasiumi õuel. Demonstreeritakse militaartranspordivahendeid, relvi (tankitõrjekahureid ja miinipildujat kell 12 -15). Tutvustatakse ka sõdurite erivarustust ja öövaatluse sideseadmeid. Kell 18 pakutakse osalejatele ehtsat sõdurisuppi.

Kella 13-15 toimub kooli aulas heategevuslik laat. Laekunud tulud lähevad Tamme gümnaasiumile 3D-printeri ostu toetuseks. Teadaolevalt on see vabariigi esimene 3D-printer, mida üks gümnaasium on endale soetamas.

Kell 18 - 21 on Tamme gümnaasium avatud Teadlaste ööks. Toimuvad töötoad –

ruumiinstallatsioon «Massipsühhoos», meelega või meeleta: mõistata, muusika nähtamatu mõju, huvitavad arvud, eluteadus ja keemia, efektne doomino ja noorte füüsikute etteasted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles