Video: Tartu Akadeemiline Meeskoor tervitas koju saabunud Barutot

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Akadeemiline Meeskoor.
Tartu Akadeemiline Meeskoor. Foto: Väljavõte videost

Eesti poiste- ja meeskooride lauljad on aastaid kaasa elanud Baruto võitudele Jaapanis ning tervitanud teda mitmel korral suurte võitude puhul oma lauluga. Vägilase kojujõudmuse puhul võeti samuti laul üles.

«Kaido on Eestit külastades jaganud oma mõtteid ja kogemusi, kuidas sumomaadlejate tippu jõuda, tema kodukandis tegutseva Virumaa Poistekooriga. Virumaa laulupoisid kohtuvad Barutoga jälle eeloleval laupäeval,» märkis Eesti Meestelaulu Seltsi juhatuse esimees Arvi Karotam.

Samal ajal, kui meie sumokangelane on lõpetamas oma sportlaskarjääri Jaapanis, valmistub Eesti vanim alaliselt tegutsev meeskoor, 101-aastane Tartu Akadeemiline Meeskoor jaanuaris toimuvaks kontsertreisiks Jaapanisse, olles esimene Jaapanit külastav Eesti meeskoor.

Karotame kinnitusel on kavas meeskooride festivalil Sendais ja esineda kontsertidega Tokyos ning Kyotos. Meeskoor ootab oma Jaapani kontserdikülaliste hulka ka Barutot, et avaldada talle tänu ja austust. Koor esineb ka maavärinas kannatanuile Ishinomakis.

Kontserdireis saab teoks Eesti Meestelaulu Seltsi, Eesti Jaapani suursaatkonna ja Jaapani-Eesti sõprusühingu ühistöö tulemusena. Eesti ja Jaapani vaheliste kultuurisidemete arendamisel on andnud olulise panuse Eesti suursaadik Jaapanis Toivo Tasa, kelle initsiatiivil ja organisatsioonilisel kaasabil külastas augustis Eestit Jaapani üks tuntumaid klassikalise muusika kollektiive – Kanasawa Kammerorkester.

Austusest Eesti kooride kõrge kunstilise taseme vastu, kutsus paljude tuntud maailmanimedega koostööd tegev orkester Jaapanisse meie ühe parima kammerkoori Voces Musicales, dirigent Kaspar Mänd. 6. oktoobril tuleb Ishikawa Ongakudo kontserdisaalis ettekandele  Franz Joseph Haydn’i oratoorium «Loomine».

Eesti meeskooridel seisab 9. novembril  Tallinna Tehnikaülikooli aulas ees mõõduvõtmine võistulaulmises, millega tähistatakse maestro Gustav Ernesaksa 105. ja Eesti Meestelaulu Seltsi 25. sünniaastapäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles