Kehakultuurlasi juhib professor Priit Kaasik

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonna nõukogu valis oma 25. septembri istungil teaduskonna dekaaniks funktsionaalse morfoloogia professori Priit Kaasiku.

Ülikooli pressiesindaja teatel näeb Kaasik prioriteetsete ülesannetena kõrgetasemelise õppe- ning teadustöö läbiviimist, akadeemilise järelkasvu motiveerimist ning teadustulemuste viimist akadeemilisest ruumist väljapoole.

Kehakultuuriteaduskonna prioriteedina näeb Kaasik mööndusteta kõrgetasemelise õppe- ning teadustöö läbiviimist oma valdkonnas.

«Tunnetan ka, et teaduskond on olnud tagasihoidlik oma tegevuse tulemuste viimisel kitsast akadeemilisest ruumist väljapoole,» tõdes Kaasik, pidades just seda tegevussuunda tähelepanu nõudvaks.

Ühe raskema väljakutsena näeb Kaasik akadeemilise järelkasvu motiveerimise küsimust.

Priit Kaasik on sündinud 1967. aastal. Ta lõpetas 1992. aastal Tartu ülikooli magistrantuuri, kaitstes lõputöö «Kiirus- ja jõutreeningu mõjul tekkinud muutused skeletilihaste kontraktiilses aparaadis ja nende hindamise võimalused».

2004. aastal omandas ta doktorikraadi, kaitstes väitekirja «Composition and turnover of myofibrillar proteins in volume - overtrained and glucocorticoid caused myopathic skeletal muscle» ning samast aastast on ta juhtinud ka Tartu ülikooli spordibioloogia ja füsioteraapia instituuti.

2013. aastast on Kaasik TÜ kehakultuuriteaduskonna funktsionaalse morfoloogia professor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles