Miilang pani koolikaaslased ratastele

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Mõnele eile Rüütli tänaval jalutanud turistile võis küll mulje jääda, et Tartus on jalgrattaga sõitmine sama populaarne kui Amsterdamis või Kopenhaagenis, sest lühikesele tänavalõigule oli metallist piirdeaedade külge pargitud ligi 50 kaherattalist.

Teine sama palju jalgrattaid oli peidus Treffneri gümnaasiumi siseõues, sest sadakond õpilast ja õpetajat valis eile kooli tulemiseks just selle sõiduvahendi.

Teist aastat rattapäeva korraldanud koolilehe Miilang peatoimetaja ja 12. klassi õpilane Eliisa Ülevain arvas mälu järgi, et mullu oli autovabast päevast inspireeritud üritusel osalejaid rohkem, sest eilne hommik oli üsna külm ja sombune, tegelikult oli aga rattureid täpselt sama palju.

Koolikaaslaste ergutamiseks korraldas Miilang rattapäeva klassidevahelise võistlusena ning kringli ja aplausi sai 10.b, kus rattureid oli koguni 21, viiendik kõigist osalejatest.

Hindamine käis lihtsalt: iga rattaga kooli tulnud õpilase eest sai tema klass kirja ühe punkti, ratturist klassijuhataja eest anti kaks punkti. Viigi korral – nagu juhtus näiteks teise ja kolmanda koha puhul – sai otsustavaks see, millises klassis oli rohkem jala kooli tulnuid.

Iga päev nii palju rattaga kooliskäijaid ei ole. Ülevain ütles, et tema isegi valiks rattasõidu sagedamini, kui oleks kindel koht, kuhu sõiduvahend päevaks jätta. «Kui jõuad natuke hiljem kooli, siis on siseõu juba täis,» rääkis ta. Ka koolile lähimad parklad, näiteks Abakhani kaupluse juures, on õpilaste ratastest pungil.

Ratta jätavad tavaliselt koju ka need aktiivsed õpilased, kelle koolipäevad venivad igasuguste ringide ja treeningute tõttu väga pikaks, nii et nad ei taha hakata hilisel pimedal sügisõhtul koju väntama.

Eilseks oli veel plaanitud eksperiment, kus jalgrattur ja autojuht katsetavad, kes jõuab hommikusel tipptunnil kiiremini Annelinnast kooli. See jäi kehva ilma tõttu küll ära, kuid loodetavasti tehakse seda täna ning tulemusi saab lugeda järgmisest Miilangust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles