Päästeameti ja häirekeskuse Tartu ühishoone ehitus algab oktoobris

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Riigi Kinnisvara AS

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) sõlmis konsortsiumiga OÜ Ehitustrust LE ja AS Maru Ehitus 4,4 miljoni euro suuruse lepingu päästeameti ja häirekeskuse Tartu ühishoone rajamiseks. Ehitustegevusega alustatakse oktoobri alguses ning kaasaegne ühishoone antakse kasutajatele üle 2014. aasta sügisel.

Tartu Annelinna linnaossa Kaunase pst. 73A kinnistule ehitatav päästeameti ja häirekeskuse ühishoone on 1-3 korruseline ja paikneb paralleelselt Jaama tänavaga, teatas RKASi kommunikatsioonijuht.

Kompleks koosneb kesksest 3-korruselisest hoonest, kus paiknevad häirekeskuse Lõuna Keskus, Lõuna Päästekeskus, Päästekomando ja Demineerimiskeskuse Lõuna-Eesti Pommigrupp, 1-korruselisest päästetehnika garaažikompleksist ning 1-korruselisest varutehnika varjualusest koos jäätmemajaga.

Peasissepääs hoonesse on Jaama tänava poolsest küljest. Kinnistu lõunapoolne osa piiritletakse teraspaneelpiirdega, hoovialale jäävad päästetehnika juurdepääsud, platsid ja demineerijate betoonpunkrid.

Samuti rajatakse 4-korruseline tuletõrjespordi ja päästetööde harjutustorn vajalike treening- ning turvaelementide ja jooksurajaga.

Eesmärgiks on tähtaegselt ja optimaalsete kuludega ehitada hoonete kompleks, mis oleks pääste- ja häirekeskusele igati sobiv, vastaks kehtestatud nõuetele, oleks ülalpidamises võimalikult vastupidav ja kaua kestev ning mille ülalpidamise kulud oleks võimalikult madalad.

Rajatava ühishoone suuruseks on kavandatud 4 326 ruutmeetrit ja selle on projekteerinud Arhitektibüroo Siim & Põllumaa OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles