Kastani tänaval saab jälle sõita

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kastani tänaval on remont lõpusirgel ja liiklus lubati jälle peale. Tänava joonimine on lähiaja teema.
Kastani tänaval on remont lõpusirgel ja liiklus lubati jälle peale. Tänava joonimine on lähiaja teema. Foto: Kristjan Teedema

Ehkki linnavalitsus pole liikluskorralduse muudatust veel välja kuulutanud, on eelmise nädala lõpust liiklusele avatud Kastani tänav Võru-Riia lõigus.

Suvi otsa remondis olnud tänavalõik pidi valmis olema juba septembri alguseks, kuid torutööd jäid venima ja veel paari nädala eest teatasid ametnikud, et liikluse taasavamine jääb oktoobrisse.

Tartu teede- ja liikluskorraldusteenistuse juhataja Urmas Mets kiitis aga, et kui tööjärg läks üle teemeestele, sai töövõtja Lemminkäinen kiiresti põhiosaga valmis ja juba reedel võis liikluskorralduse ümber teha.

Linn liikluskorralduse muudatust välja ei kuulutanud, sest tänava joonimine on veel tegemata ja sestap ei ole Metsa sõnul normaalne liiklusolukord siiski veel taastunud. Ka haljastus on lõpetamata. Aga läbi sealt saab ja suur punn on liiklusel eest.

Mets märkis, et oli küll välja öeldud oktoobri algus, aga see oli väikese ajavaruga.

Jaama tänaval seisak

Suurematest remontidest on lõpetamata ka Jaama tänava tööd. Mets ütles, et töövõtja Teearu Grupp on teatanud nädalasest viivitusest, kuna ei ole vaba tehnikat. Et alumine asfaldikiht on pandud, sõita siiski saab. Aga nädal jääb vahet, enne kui saab paika pealmine asfaldikiht.

Sõpruse sillal peaks sellel nädalal algama paisumisvuukide paigaldamine. Nende saabumine viibis, kuid nüüd on vajalikud materjalid kohal.

OÜ Tavt juhataja Ivar Sova ütles, et kui ilm soosib on 21. oktoobriks töö lõpetatud, praegu ollakse graafikus.

Eilseks ei olnud veel paigaldatud ühtki vuuki, kuid nädala lõpuks peavad kaks olema tema sõnul paigas, ka graafikus on nii määratud.

Ometigi on juba kõneks olnud Sõpruse silla remondi tähtaja pikendamine. Mets märkis, et ametlikku taotlust veel ei ole ja pole ka nimetatud kuupäeva, kui kauaks.

Sõpruse sillal lisatööd

Sova selgitusel on ajapikendust vaja lisatööde tõttu. Nimelt on ilmnenud, et ka pärast paisumisvuugi remonti pääseb sademevesi silda lõhkuma, sest kõnniteede all voolab vesi.

Sova märkis, et sama mure ilmnes ka Kroonuaia sillal. Kõnnitee konstruktsioon on hõre, pragudest jookseb vesi läbi ja voolab kõnnitee all betooni peal vuukidesse ja pääseb sealt riiglitele (kandvad talad). See vesi tuleks kuidagi kokku korjata ja tilktorusid pidi sillalt ära juhtida.

Sova arvas, et tarvilikud lisatööd võivad võtta paar-kolm nädalat.

Sõidutee osa see ei puuduta, võib-olla ehk ainult sel määral, et mõni remondiga seotud masin peab sillal seisma, kui kõnniteeplaate pealt ära tõstetakse.

Mets ütles, et sügisesse jääb veel Mõisavahe tänava ülekate, ka üks kõnniteeremont Annelinnas. Suuremad remondid saavad sellega läbi, hädapärane remont jätkub. Jätkub ka Idaringtee ehitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles