Hea tulemus: kõik 2288 kontrollitud juhti olid kained

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter.
Alkomeeter. Foto: Urmas Luik

Tartumaal möödunud nädalavahetusel erioperatsioon joobes juhtide tabamiseks näitas üle hulga aja positiivseid tulemusi liikluses: kõik kontrollitud autojuhid olid kained.

Reede õhtul korraldasid liiklus- ja märulipolitseinikud Elvas ja Tartus kuue tunni pikkuse kontrollaktsiooni. Puhuma pandi 2288 sõidukijuhti, kelle seas ei olnud ainsatki joobes roolikeerajat. Küll aga kõrvaldati juhtimiselt üks joobes jalgrattur.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Tõnu Kürsa ütles pressiesindaja vahendusel, et sellised tulemused nii suure hulga kontrollitud juhtide kohta on väga head. «Seda enam, et üle pika aja pole möödunud päevagi, mil mõne auto roolist napsust juhti ei avastataks,» lisas ta.

Lisaks joobes jalgratturile avastati kontrollaktsiooni käigus kaks juhtimisõiguseta juhti, kaks kuni 40 km/h kiirust ületanud juhti ja neli muud rikkumist, mille osas alustati väärteomenetlus.

Politsei tuletab meelde, et infot joobekahtlusega juhtide kohta oodatakse endiselt hädaabinumbrile 110. Teateid kergematest liiklusrikkumistest, mis ei nõua politsei operatiivset sekkumist, saab edastada politsei liiklusliinile 14900.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles