Tammelinna päevad kasvasid suuremaks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tamme mõis, mis on linnaosapäevade jalutuskäikude üks sihtpunkt.
Pildil Tamme mõis, mis on linnaosapäevade jalutuskäikude üks sihtpunkt. Foto: Kristjan Teedema

Täna algavad Tammelinna päevad on juubelihõngulised ning varasematest pikemad. Üritusi jagub terveks nädalaks.

Kõik üritused on liigendatud linnaosa asutuste keskselt ja toimuvad valdavalt ühel päeval ühes kohas - raamatukogus, muuseumis, lasteaias, koolis, staadionil ja kirikus, vahendas linnavalitsuse pressiteade.

Teisipäev on näiteks jalutuskäikude päev, mis lõppeb Tamme mõisa endises hoones asuvas pubis. Varasemate aastate ettekandepäevadel, kohtumistel ja vestlusringides kuuldut saab meenutada teisipäeva õhtul toimuvas Tammelinna teemalises mälumängus.

Juba täna õhtul saab mälumängu tarbeks teadmisi aga värskendada, sest linlastega kohtub ajaloolane Hillar Palamets. Mälumängu järgselt on Tammelinna eluolust huvitatutel hea võimalus asutada ka Tammelinna selts.

Tegevusi jagub erinevas vanuses ja erinevate huvidega tartlastele ning ka Tartu külalistele. Valikus on Tammelinna minevikku ja olevikku käsitlev ajalookonverents ning põnevaid katsetusi ja kogemusi pakkuv teadlaste öö. Avatakse näitusi, antakse kontserte, ja korraldatakse heategevuslik laat. Lastele on kavas mängutunnid ja meisterdamine ning täiskasvanutele orienteerumismäng.

Perepäevad on Tõrukese lasteaias ja Tamme staadionil.

Traditsiooniks on kujunenud kohtumisõhtu põlise tammelinlasega, kelleks tänavu on Tartu linna aukodanik Alo Ritsing.

Traditsiooniline on ka tammetõrude kogumine Elistvere Loomapargi asukate talvevarude täiendamiseks.

Kõik Tammelinna päevade ettevõtmised pääsmevabad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles