Ragbit mängitakse SELLi mängudel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuleval aastal 30. sünnipäeva tähistav ja algselt Soome-Eesti-Läti-Leedu üliõpilastele mõeldud kompleksne spordiüritus leiab aset 16.–18. maini Tartus. Samal ajal võtavad linnas mõõtu ka ragbimängijad.

Eelmisel aastal Riias peetud mängudel oli seitsmeragbi kavas, kuid uude kavva see Eesti Akadeemilise Spordiliidu juhatuse esimehe Ants Veetõusme sõnul ei mahtunud. Sel korral on kavas korvpall, võrkpall, minijalgpall, saalihoki, maadlus, judo, jõutõstmine, lauatennis, sulgpall, ujumine, kergejõustik, male ja orienteerumine. Veetõusme prognoosis osalejate arvuks ligi 2000 tudengit vähemalt 15 riigist, sest alates 1998. aastast on võistlused avatud ka ülikoolidele väljaspool nelja algatajamaad.

Kuigi võistluseni on aega üle poole aasta, on ettevalmistused juba alanud. Algne info on ülikoolidesse laiali saadetud, oktoobri alguses koguneb ka võistluste nõukogu, kes vaatab üle programmi ja toimumispaigad ning arutab finantsküsimusi.

«SELLi mängude tase ei ole kindlasti võrdne universiaadi omaga, sest siin kohtuvad omavahel väga erinevad tasemed, kes kokku teevad ehk Eesti keskmise, aga väärtusliku rahvusvahelise kompleksürituse kogemuse saavad sportlased ikka,» rääkis Veetõusme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles