Kirjandusmaja vaatab tulevikku ja minevikku

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Bristol
Piret Bristol Foto: TPM

Tartu kirjandusmajas jätkuvad sügistalvisel hooajal eelmistel aastatel soliidse kuulajaskonna kogunud kirjanduslikud teisipäevad. Tulevikku vaadates lisas kirjanike liidu Tartu osakonna juhatuse esimees Piret Bristol, et need on endiselt kõigile huvilistele tasuta.

«Peale lõunapoolsete kirjanike on lootust näha autoriõhtutel ja raamatuesitlustel paljusid põnevaid autoreid ka Põhja-Eestist,» ütles Bristol.

Raamatud ja loengud

Jumalike Ilmutuste kirjastuse raamatuid tuleb 1. oktoobril esitlema (:)kivisildnik, autoriteks Vahur Afanasjev, Jan Kaus, Jüri Kolk, Kaupo Meiel, Andra Teede, Andra Jõgis ja (:)kivisildnik ise.

«Tallinnast on lubanud oma loomingust rääkima tulla tunnustatud prosaist P. I. Fili­mo­nov, oma esimest luulekogu esitleb Facebookis tuntust kogunud luuletaja Liina Tammiste,» lisas Bristol.

Uus raamat on ilmumas Berk Vaherilt. Ilmamaa kirjastus üllitab Peter Ackroydi teose «Blake», mille on tõlkinud Anne Lange ja mida esitletakse ka Tartu kirjandusmajas. Oma loomingust on lubanud tartlastele kõnelda Rein Toot­maa, Mika Keränen, Peeter Helme ja paljud teised.

«Algaval hooajal pöörame Tartu kirjandusmajas pilgu minevikku, sest peatselt saab Tartu kirjanikel 20 aastat kolimisest Vanemuise tänava majja nr 19,» ütles Bristol.

Sel puhul algab loengusari «Valitud peatükke kirjanike liidu ajaloost», mis pole ainult Tartu-keskne. Sissejuhatuseks on oktoobris põhja- ja lõunapoolsete kirjanike vestlusring.

Piret Bristoli teosed

Kirjanike liidu Tartu osakonna esimeheks valiti Piret Bristol oktoobris 2011. Samal aastal ilmus tema romaan «Maa­ilm, mis on hea». Aasta hiljem said lugejad järje ning mullu tuli trükist ka Bristoli seitsmes luulekogu «Non­stop».

Ilmselt novembris ilmub trükist «Buss number neli. Maailm, mis on hea. III». Selles tuleb juttu 1990. aastate alguse Tartu kirjanduselust, mis kees toona Õpetaja tänavas tegutsenud kirjandusmajas.

Esimene kirjanduslik teisipäev tuleb kolmapäeval

• Sügistalvise hooaja alguses järgmisel nädalal Tartu kirjandusmaja saalis (Vanemuise 19) tavapärast kirjanduslikku teisipäeva ei ole.

• Esimene kirjandusõhtu on kolmapäeval, 25. septembril kell 18.

• Armin Kõomäe raamatu «Minu Mustamäe» esitlusel räägivad Mustamäest ja Kõomäest autor ja Mihkel Kunnus.

Allikas: Eesti Kirjanike Liidu Tartu osakond

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles