Sügist võib tervitada matkates

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkonnaamet korraldab sügise alguse puhul looduskaitsealadel 15 maakondlikku tasuta matka, mida juhendavad keskkonnaameti töötajad ja kohalikud giidid.

Tartumaa matk viib loodushuvilised sügise alguspäeval, eeloleval pühapäeval Jõgevamaale Kääpale ja Sõõru metsadesse. Metsaradadel tutvustab matkajatele Eesti elusloodust Vahur Sepp, kohalikku kultuuripärandit näitab Kalevipoja muuseumi töötaja Ulvi Tamme.

Matkajate buss väljub Vanemuise alumisest parklast 22. septembril kell 10, tagasi jõutakse õhtupoolikul kella viie paiku. Tasuta matkale saab end kirja panna e-posti aadressil piret.valge@kesk­konna­amet.ee või telefonil 527 3340 (Piret Valge).

Keskkonnaamet korraldab üle-eestilised matkad nädalavahetustel madisepäevast mihklipäevani ehk 21.–29. septembrini. Enamik retkedest kulgevad loodus- ja maastikukaitsealade radadel, kuid külastatakse ka lähedale jäävaid huviväärsusi.

Sügismatkad on jätkuks kevadisele looduskaitsekuu matkade sarjale ning nende korraldamise eesmärk on parandada Eesti elanike keskkonna- ja looduskaitseteadmisi. Osavõtt on prii, vaja on end registreerida maakondlike kontaktisikute kaudu.

Matkade korraldamist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles