Uuenenud Aura üllatab sanaariumiga

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile keskpäeval Aura veekeskuse terviseklubi uues sanaariumis lõõgastunud veekeskuse arhitekt Urmas Luure lausus uudse võimaluse kohta vaid kiidusõnu.
Eile keskpäeval Aura veekeskuse terviseklubi uues sanaariumis lõõgastunud veekeskuse arhitekt Urmas Luure lausus uudse võimaluse kohta vaid kiidusõnu. Foto: Kristjan Teedema

Aura veekeskus avas möödunud nädalal uuenenud terviseklubi, kus saab nüüd koos pere või sõpradega pikutada köetaval lamamistoolil ning lõõgastuda 60-kraadises sanaariumis.

«Parem varblane peos kui harakas katusel,» lausus Aura juhataja Kairi Ustav vastavatud uue osa kohta ning andis mõista, et kuigi esialgu plaaniti suurejoonelisemat veekeskuse laiendust, tuleb praeguse uuendusega rahul olla. «Meil endal ei jätkunud nii palju raha, aga linnal on teised prioriteedid.»

Ümberehituse kõige olulisem osa on ümmargune klaasseinte ja valgusmänguga sa­naarium, kuhu mahub istuma ligi paarkümmend inimest.

«See pole selline saun, kus tõmbad selja kuumusest küüru ning võtad naabrimehega võidu leili, vaid tuled koos pere või sõpradega. Ka lastele, kes ei armasta aurusauna või väga kõrget temperatuuri, on see mõnus koht istumiseks,» kirjeldas Ustav sanaariumi.

60 kraadi saun

Ustavi sõnul keerati esimestel päevadel sanaariumis temperatuur 60 kraadi peale, kuid klientide palvel otsustati kuumust lisada. Nüüd on sa­naa­riumi lae all 70 ja jalgade juures 60 kraadi.

«Basseinist otse märgade riietega sajakraadisesse leilisauna minna pole väga tervislik, sest kuumaga tekivad klooriaurud ning see pole hea. Sellepärast ongi meil sildid, mis soovitavad leilisaunas olla ilma riieteta. Madalamas temperatuuris sellist reaktsiooni ei teki,» selgitas Ustav.

Teine terviseklubi suurem uuendus on köetav lamamistool vaatega Emajõele. Umbes 40-kraadisele kivikattega toolile mahub 10–15 inimest. «Kui oli tudengite pidu, siis olid nad siin kahe kihina peal,» lausus Ustav.

Eile keskpäeval lamamistoolil lõõgastunud Lilia ja Leo Härm nimetasid uudset võimalust mõnusaks. «Saad ikka selja soojaks lasta, enne kui basseini ujuma lähed,» märkis Võhma lähedalt Tartusse sõitnud Leo Härm.

Peale sanaa­riumi ja lamamistooli on juurde tulnud ka kividega Kneippi jalabassein ning joogiveefontään.

Perega koos

Aura veekeskuse arhitekt ning ka vastvalminud uuenduse üks autoreid Urmas Luure märkis, et ümberehituse peamine mõte oli anda peredele rohkem võimalusi koos olla.   

«Mehed ja naised saavad nüüd rahulikult lastega olla. Nad ei pea enam kogu aeg veepargi müras seisma. Ka vaade on avatud. Varem oli kogu ruum liiga sopiline ja ei saanud aru, kus midagi on. Nüüd on kõik üks tervik,» rääkis Luure. Ümberehituse sisekujunduse mõtles välja tema naine Terje Luure.

Koos terviseklubi ümberehitusega remontis Aura ka katuseterrassi, mis lasi juba aastaid läbi.

Terviseklubi pidulik ja ametlik avamine on juhataja Kairi Us­tavi sõnul 1. oktoobril, kui veekeskus tähistab 12. sünnipäeva. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles