Kohus konfiskeeris roolijoodikult auto

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Tartu Maakohus tunnistas Tarmo Muru (49) eelmisel nädalal kokkuleppemenetluses süüdi mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis ning mõistis talle kuue kuu pikkuse vangistuse. Lisaks konfiskeeriti mehelt auto.

Koos talle varasema kohtuotsusega mõistetud karistuse ärakandmata osaga peab mees kandma kokku kaheksa kuu ja 25 päeva pikkuse vangistuse, mis omakorda asendati 530 tunni üldkasuliku tööga. Üldkasuliku töö tegemisel peab Muru järgima kriminaalhoolduse kontrollnõudeid. Karistusaja hulka arvatakse ka kolm päeva, mil Muru oli kahtlustatavana kinnipeetav.

Samuti konfiskeeriti Murult kuriteo toimepanemise vahend, sõiduauto Opel Vectra ning menetluskulude katteks peab Muru tasuma kokku 312 eurot.

9. septembril helistas politseisse kodanik ning teatas, et Tartumaal Puhja alevikus hakkab poe juurest sõitma Opel Vectra, mille juht võib olla joobes.

Lõuna prefektuuri politseipatrull pidas sõiduauto kinni Tartumaal Konguta vallas Kobilu külas Puhja – Elva maantee 3. kilomeetril. Lisaks autojuhile viibis sõidukis kaasreisija.

Politseiametnik selgitas välja, et sõidukit juhtis Tarmo Muru, kes oli alkoholijoobes. Politsei kõrvaldas mehe juhtimiselt ning viis arestimajja. Juhtunu alusel alustati kriminaalmenetlust.

Selle aasta veebruaris karistas kohus Tarmo Muru samalaadse kuriteo toimepanemise eest. «Uus kuritegu oli toime pandud katseajal. Tarmo Muru ei tohtinud sõidukit juhtida juba sellepärast, et tal ei ole juhtimisõigust. Lisaks põhikaristusele nõudis prokuratuur kohtult ka sõiduauto konfiskeerimist,» kommenteeris Lõuna Ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Ruti Kilg.

Politsei tänab kodanikku edastatud informatsiooni eest ning palub kõiki oma tähelepanekutest teavitada politsei lühinumbril 110.

Kohtuotsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles