Laadal jätkus müüjaid ja ostjaid

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räpina lähedal Rahumäel elav Sirle Lukomets oli üks neist, kes käis laupäeval Tartu südalinnas juba 15. korda peetud maarjalaadal ilusate suurte jõhvikate ja omakootud kaltsuvaipadega kauplemas.
Räpina lähedal Rahumäel elav Sirle Lukomets oli üks neist, kes käis laupäeval Tartu südalinnas juba 15. korda peetud maarjalaadal ilusate suurte jõhvikate ja omakootud kaltsuvaipadega kauplemas. Foto: Kristjan Teedema

Räpina lähedal Rahumäel elav Sirle Lukomets (pildil) oli üks neist, kes käis laupäeval Tartu südalinnas juba 15. korda peetud maarjalaadal ilusate suurte jõhvikate ja omakootud kaltsuvaipadega kauplemas.


«Jõhvikaid on tänavu vähe, aga ilma ei tohiks kah keegi jääda,» ütles Sirle Lukomets. Ta oli hulga kuremarju korjanud Värskast ühest väiksest soost, mille asukoha jättis marjuline enda teada. Jõhvikakilo maksis maarjalaadal 3-4 eurot, keskpäevaks oli Sirle Lukomets müünud mõne kilo marju ja viis kaltsuvaipa. Voodi ette passiva pikkusega vaiba eest küsis ta 15 eurot.

Ilus sügispäev oli laadale toonud hulga rahvast. Tavapäraselt septembri teisel laupäeval peetav maarjalaat on ka kauplejate hulgas menukas, tänavu oli laadal üle 400 kohaliku toidu, käsitöö, istikute ja sügisandide pakkuja.

«Suuremaks ei saagi me südalinnas peetavaid laatu enam ajada, sest Raekoja platsile ja Küüni tänavale lihtsalt ei mahu rohkem kauplejaid,» ütles Tartu linnavalitsuse ettevõtluse osakonna juhataja Malle Blumenau.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles