Dalmaatslane lasi printsil hea maitsta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris ja Kaisa Leissoni igas piparkoogis on peidus üks jõulumuinasjutt, küll losside, küll printside-printsessidega.
Maris ja Kaisa Leissoni igas piparkoogis on peidus üks jõulumuinasjutt, küll losside, küll printside-printsessidega. Foto: Margus Ansu

Tartu Postimehe piparkoogivõistlusel teise koha saanud Maris ja Kaisa Leisson jutustasid piparkookidega muinasjutu, kuna jõulud on Leissonite meelest muinasjutuline aeg.


«Muinasjutud on mõnusalt positiivsed,» lausus Maris Leis-son ja lisas, et talle on meelt mööda suhtumine, et igas halvas on midagi head.



Muinasjutulike printside, printsesside, losside ja kroonide voolimiseks vajalikud vormid tõi perele hea tuttav kuulsate kuningate maalt Prantsusmaalt Loire' orust.



Et piparkoogid erilisemad saaksid, katsid ema ja tütar muinasjutukujukesed esmalt šokolaadi- või pähkliglasuuriga ning joonistasid seejärel suhkruglasuuriga näod pähe.



Omanäoline kaunistamisviis ja kuningatemaalt toodud piparkoogivormid suutsid Leissoni selgitusel ka kõige tavalisemast peotainast erilised piparkoogid teha. «Päris vahvad tegelased said,» oli meisterdaja tulemusega rahul.



Rahul oli ka pere kaheksakuune Dalmaatsia koer Nero, kes sai teravaid hambaid proovida ilma glasuurita printside ja printsesside kallal.



Just koerapoisi pärast ongi piparkoogid vaat et ainukesed jõuluhõngu majja toojad Leis-sonite kodus. «Kuuske ei saanud sel aastal tuua, sest Nero oleks ehted laiali tuuseldanud,» selgitas perenaine. «Tuli leppida muinasjutu piparkookidega,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles