Mängurelvaga politseinikku sihtinud mees vahistati

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängupüstol
Mängupüstol Foto: Reuters / Scanpix

Politseipatrull pidas ööl vastu eilset Tartus autoroolist kinni alkoholijoobes mehe, kelle kaasreisija sihtis politseinikku relvataolise esemega, mis hilisemal kontrollimisel osutus mängurelvaks.

Ööl vastu 13. septembrit teatati Lõuna prefektuurile, et Tartus Võru tänaval asuvas parklas on sõiduauto Ford, mille ümber on alkoholijoobes seltskond ning ühe mehe käes on relvataoline ese.

Juhtimiskeskus saatis sündmuskohale politseipatrulli. Politseiametnikud märkasid kirjeldatud autot liikumas Võru tänaval, misjäel peatus sõiduk vilkuriga antud peatumismärguande peale, teatas Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Sõiduautos oli kokku kolm meest ja naine. Kuna autojuht oli selgelt alkoholijoobes, võttis politseiametnik ta autost välja ning viis politseiauto juurde.

Kui politseiametnik tuli tagasi auto juurde, et teostada kaasreisijate kontrolli, oli tagaistmel viibiva 37-aastase mehe käes relvataoline ese, millega mees sihtis politseiametniku näo suunas. Kiire reageerimise tulemusel võttis politseinik mehe käest relvataolise eseme, viskas selle eemale ning pidas mehe kinni. Selleks ajaks saabusid sündmuskohale lisapatrullid. Hiljem selgus, et eemale visatud ese osutus mängurelvaks.

Juhtunu täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlus. Kohtueelset menetlust viib läbi Tartu kriminaaltalitus.

«Mängurelv koduõues mängiva lapse käes või püstolimakett öisel ajal alkoholijoobes täiskasvanu mehe käes tekitab inimestes täiesti erinevat reaktsiooni. Seda enam, et mees võtab relvataolise eseme kätte hetkel, kui politseiametnik alustab isikute kontrolli,» põhjendas Lõuna Ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Toomas Liiva otsust vahistamistaotluse esitamise kohta eeluurimiskohtunikule, kes selle täna rahuldas. «Nüüd tuleb teo sooritanul mõnda aega oma edasise käitumise üle järele mõelda kinnipidamiskohas,» lisas prokurör.

Mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis kahtlustuse saanud 39-aastase mehe suhtes kohaldati elukohast lahkumise keeldu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles