Kesklinnas tuleb laupäeval Maarjalaat

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maarjalaat.
Tartu maarjalaat. Foto: Margus Ansu

Tartu kesklinnas peetakse taas Maarjalaata, kus kaubeldakse sügisandide ja muu talukaubaga. Kohal on ka Peipsi-äärsed sibulamüüjad.

Linnavalitsuse teatel on traditsiooniliselt septembrikuu teisel laupäeval peetav Maarjalaat kauplejate seas populaarne. Tänavusele laadale on registreerunud üle 400 kohaliku toidu,

käsitöö, istikute ja sügisandide pakkuja, kinnitas linnavalitsuse ettevõtluse osakonna kaubanduse peaspetsialist Meeri Tensing. «Rohkem polekski võimalik praegusele laadaalale mahutada, näiteks puuskulptuurid tuli panna üles Uueturu tänavale.»

Pakutav hõlmab kõiki sügiskauba valdkondi. Rohkelt leidub villaseid kudumeid, aga ka traditsioonilist sibulat ja küüslauku, kirjeldas Tensing. Suupooliseks pakutakse muu kauba hulgas suitsusinki ja -vorsti, põdralihavorsti, sõira, juustu, kitsepiimajuustu, määrdejuustusid, jõhvikaid, kodust marmelaadi ja astelpajujooki.

Ka meemüüjaid on tänavu tulemas palju, Küüni tänava alguses võib näha aga põnevamaid aiavilju.

Mahekauba huvilised saavad tutvuda Eesti mahepõllunduse toodanguga ja kohtuda selle kasvatajatega. Eraldi telgiga on väljas Eesti Mahepõllunduse Sihtasutus, mis koondab mitmeid mahetootjaid, ning väiketootjatest koosnev Lõuna-Eesti toiduvõrgustik.

Maarjalaata peetakse Tartu Raekoja platsil, Küüni tänaval ja Uueturu pargis kell 10-17.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles