Sõjakool sai esimese emeriitprofessori

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KVÜÕA kõrgem sõjakool
KVÜÕA kõrgem sõjakool Foto: Sille Annuk

Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste (KVÜÕA) nõukogu nimetas matemaatika ja informaatika õppetooli juhataja Peep Uba emeriitprofessoriks.

KVÜÕA ülema kolonel Martin Heremi sõnul on emeriitprofessor Peep Uba olnud üks riigikaitselise rakenduskõrgkooli akadeemilise mõtte tähelepanuväärsemaid arendajaid.

«Emeriitprofessor Uba on andnud märkimisväärse panuse kooli arendamisse. Ta on juhtinud loodus- ja täppisteaduste õppetooli, aidanud kaasa õppekavade akrediteerimisele, panustanud üliõpilastööde kvaliteedi parandamisse ning magistri õppekavade käivitamisse,» tunnustas kolonel Herem Uba tööd.

Peep Uba alustas teadusteed 1967. aastal Tartu ülikooli matemaatikateaduskonna teadurina, tema edasine karjäär jätkus ülikooli arvutikeskuses. 1983. aastal kaitses Uba Kaasani riiklikus ülikoolis doktorikraadi.

Aastatel 1995–1997 töötas Peep Uba Kopenhaageni ülikoolis süsteemiprogrammeerijana ning seejärel 2002. aastani Tartu ülikoolis arvutikeskuse juhatajana.

2002. aastast on emeriitprofessor Peep Uba olnud KVÜÕA loodus- ja täppisteaduste õppetooli juhataja-professor ning lektor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles