Rattamaratonile tuleb rekordarv osalejaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäevasel Tartu rattamaratonil osaleb rekordarv sõitjaid. Eilseks oli kahele distantsile kokku registreerunud 5438 sõitjat ja huvilisi lisandub ilmselt veel.

Mullu registreerus rattamaratonile 5377 rattasõpra ja sõidu lõpetas neist 4886, registreerunute rekord pärineb aga üle-eelmisest aastast, kui kahele distantsile pani ennast kirja kokku 5414 ratturit, kellest finišisse jõudis 4925.

Klubi Tartu Maraton projektide direktor Indrek Kelk avaldas lootust, et sel korral küünib ka lõpetajate arv üle 5000. Ta lisas, et korralduslik pool läheb päris hästi ja näib, et ka ilm soosib seekord võistlust.

Pikale distantsile (89 km) on end kirja pannud 3342 ratturit, lühikesele (40 km) 2096 sõitjat.

Rattamaratoni raames selgitatakse ka Eesti meistrid maastikurattamaratonis. Võist­lemas on kõik maastikurattatipud Eestist eesotsas Erki Püt­sepa ja Allan Orasega, aga kaarte tulevad segama ka tugevad lätlased. «Lätlased võivad olulist rolli mängida, kui eestlased üksteist passima jäävad,» selgitas Kelk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles