Käre pakane toetas kiiret liuväljategu

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne kanali kesklinnapoolsesse otsa peaks liuväli ja uisulaenutus tulema uue aasta alguseks.
Anne kanali kesklinnapoolsesse otsa peaks liuväli ja uisulaenutus tulema uue aasta alguseks. Foto: Sille Annuk

Tavapärased avalikud uisuväljakud ootavad tartlasi liuglema ja piruette tegema juba nädalapäevad, laululava liuvälja pidav Tähtvere Puhkepark võtab hoogu Anne kanali uisulaenutuse avamiseks.



Tähtvere Puhkepargi juhataja Jane Jakobson kinnitas, et laulukaareesisel betoonplatsil on saanud tritsutada juba läinud nädala teisipäevast saadik.



Kastmisvoolik pandi purskama kohe pärast seda, kui pakane esimest korda hambaid välgutas.



«Sel aastal ilmaga vedas, uisuväli sai valmis vähem kui kahe päevaga,» lausus Jakobson.



Tööpäeviti alates kella kahest ja laupäeviti-pühapäeviti kella üheteistkümnest saab laululava ruumes uiske laenata, makstes tunni eest 35 krooni ja pooltunni eest 25 krooni. Jakobsoni sõnul on laos mitukümmend paari uiske ning saadaval enam-vähem kõik suurused.



Hoki hommikuti


Tamme staadioni palliplatsile rajatud 1200-ruutmeetrine liuväli sai kasutuskõlblikuks läinud nädala neljapäeval, ütles sihtasutuse Tartu Sport juhatuse liige Meelis Jukk. Juki sõnul hoitakse jääplatsi valgustus põlemas ja tuju loov muusika mängimas õhtul kella kümneni, maksimaalselt tund kauem.



«Kell üksteist tuleb igal juhul lõpetada, me ei saa riskida ümbruskonna elanike öörahu häirimisega,» sedastas Jukk.



Juki sõnul tagab liuvälja puhtuse Belarussist pisut väiksem, Lõuna-Korea päritolu Kioti traktor.



Jääplatsi kõrvalt soojakust saab küsida laenuks uiske. Juki kinnitusel on laenutuskorra hind, õpilastele 15 ja täiskasvanuile 25 krooni, kehtinud juba aastaid.



Laenutaja on pidevalt platsi juures kohal pärastlõunast, aga teda saab igal ajal kutsuda, kui helistada soojaku uksel oleval telefonil. «Uisupaare on meil jagada umbes viiskümmend, seni on sellest piisanud,» kõneles Jukk.



Juki kinnitusel käivad Tamme staadioni liuväljal tihtipeale ka hokipoisid, kuid neid lubatakse üksteisega litri pärast rüselema vaid hommikupoolikuti, kui niisama uisutajaid veel pole. Korraga on jääplatsil lahedasti ruumi umbes veerandsajale sõitjale.



«Tippajal on olnud ka üle viiekümne inimese korraga, siis kippus tõesti väheke kitsaks jääma,» nentis Jukk.



Tartu Mart Reiniku gümnaasiumi põhikoolihoone juures on mõnesaja ruutmeetri suurune liuväli kasutuskõlblik eelmisest kolmapäevast peale. Kooli majandusjuht Aare Voore ütles, et nagu ikka, võib pärast koolitunde sinna uisutama või hokit mängima minna igamees. Koolivaheajal seda piirangut mõistagi pole.



Uisuplats Anne kanalile


Tähtvere Puhkepargi juhataja Jane Jakobson arvas, et hiljemalt uue aasta alguseks jõuab sihtasutus avada uisulaenutuse ka Anne kanali juures. Lumest puhastatakse väiksem plats südalinnapoolses kanaliotsas.



Varasemail aastail on Tartu Sport sahanud piki kanali kallast puhtaks ka ligi 1,5-kilomeetrise uisuringi. Meelis Jukk arvas, et suure Kioti traktoriga pole praegu veel ohutu Anne kanalile tükkida, küll ei maksa läbi jää vajumist karta Tähtvere Puhkepargi ATV-l.



Uisulaenutus


• Uiske saab laenata nii Tartu laululava liuväljaku juures (SA Tähtvere Puhkepark) kui ka Tamme staadioni liuvälja juures (SA Tartu Sport).


• Laululava uisulaenutus on avatud E–R 14–21 ja nädalavahetuseti kell 11–21. Tamme staadionilt saab uiske laenata tööpäeviti kell 9–21.


• Laululaval maksab uisulaenutuse pooltund 25 krooni ning terve tund 35 krooni. Tamme staadionil maksab laenutuskord õpilastele 15 krooni ja täiskasvanuile 25 krooni.


Allikad: Tähtvere Puhkepark, Tartu Sport

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles