Kooli kokad vorbivad täna teha puljongit ja pirukaid

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Puhja gümnaasiumi saalis käis eile hommikul jõulupeo peaproov. Aga kohalik vallavanem uuris samal ajal remondi järele lõhnavaid klasse ja koridore ning kiikas köökigi.


«Ma pole selliseid kõrgeid pinke varem näinud,» tunnistas Puhja vallavanem Vahur Jaak­­ma eile Puhja gümnaasiumi ühes väikeste koolijütside klassis ringi vaadates. «Siin on päris mugav istuda.»



Mida lapsed uutest laudadest-pinkidest arvavad, pole veel teada, sest nemad lähevad oma kooli tagasi 11. jaanuaril.



Ilusam ja soojem


«Võõras, aga ilus,» ütles uue ilme saanud kooli kohta Puhja gümnaasiumi 11. klassis õppiv Liisi Lehemets. «Me pole kogu kooli veel näinud. Söömas käies oleme näinud vaid esimest korrust.»



Uuest, kõigile õpilastele ühisest riidehoiust rääkides olid Liisi Lehemets ja ta klassiõde Madli Tuvike ühel meelel: vana, igale klassile eraldi boksiga rõivistu oli parem. Aga tüdrukute roosade kahhelkividega pesuruum ja riietusruum, kust ei puudu ka föön ja suur peegel, on nende hinnangul kenad.



«Uue veerandi alguseks on siin mööbel paigas ja kõik valmis,» kinnitas vallavanem.


Päris uute asjadena on kooli koridorides ja õues kokku 16 valvekaamerat.



Osaühing Kristiine Ehitus alustas Puhja gümnaasiumi remontimist 8. juunil. Otsast lõpuni tehti korda neljakorruseline koolimaja ja võimla. Koolimajal soojustati ka seinad ja katus, võimla lagi kaeti müra summutava materjaliga. Võimla rõdu ja selle taga olnud abiruumide asemele tehti aeroobikasaal.



Ligi 4000-ruutmeetrise koolimaja iga korrus on eri värvi. Teise korruse ühes tiivas asub kantselei pool, kus nii õpetajate toa, direktori kabineti kui ka sekretäri tööruumi seinad on maast laeni klaasist.



Päris uute asjadena on kooli koridorides ja õues kokku 16 valvekaamerat, mida jälgib esimesel korrusel riidehoiu kõrval töötav valvur. Koolil on ka raadiosõlm, kust edastatud teated jõuavad igasse klassi.



Ligi 300 õpilasega Puhja gümnaasiumi põhjalik remont maksis 12,8 miljonit krooni. Sellest rahast lõviosa tuli Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaudu Euroopa Regionaalarengu Fondi avalike teenuste arendamise programmist.



Pirukad, puljong ja tort


Täna on Puhja gümnaasiumi pidulik taasavamine. Selleks küpsetavad kooli kokad 300 lihapirukat ja kuuekilose tordi. Kõrvale pakutakse kohvi, sidruniga teed ja puljongit.



«Lihapirukas peab olema liha ja puljong peab olema nii kuum, et kuldhammas sulab suhu ära,» naeris eile koolisöökla juhataja Asta Ott.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles