Lugeja kiri: ununenud vastus Kaitseliidu veteranide kirjale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Admiral Johan Pitka Relvavendade Ühenduse liikmed saavad iga kuu kokku Kaitseliidu Tartu maleva õppeklassis, mis on renditud ruum Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste Kõrgema Sõjakooli hoones.


Meie ühenduse liikmed on mehed, kes sõjaajal mitte üksnes ei kuulnud pauke, vaid pidid seda ka ise tegema.



Mõned meist jõudsid nooruses ringi joosta, rahakarp näpus, et koguda sente ja kroone Kaitseliidu staabihoone ehitu­seks Riia 12 hektarilisel maatükil.



Praegu on enamiku meeste tunnuseks konkskepi klõbistamine tänaval. Jalavaeva vähendamiseks kasutame autot, mida aga ei tohi ka lühikest aega staabihoone läheduses parkida. Siiani oleme leidnud peatuspaiga Tähe ja Kesk tänaval.



Kaitseliidu Tartu malev välistas parkimise õuel, sest ta ise on majas rentnik.


Palusime kõrgema sõjakooli ülemalt luba parkida kooli juures – autodel on Kaitseliidu embleem ja numbrimärgi teatame korrapidajale.



Linnavalitsus osundas oma vastuses kõigi kodanike võrdsusele, sõjakoolilt pole me vastust saanud. Ometi suurendaks kas või paarirealine vastus meis usku eluraskustele vastu panna.



Mihkel Ellik,
majandusteadlane,
Kaitseliidu veteran



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles