Taskus sähvivad laserrelvalasud

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Megazone Systemi juhataja Marko Simberg, töörõivaste peal indikaatoritega vest, tabas Tasku nullkorruse mängusaalis laserrelvast otse fotograafi objektiivi, kuid nii fotoaparaat kui ka pildistaja jäid terveks.
Megazone Systemi juhataja Marko Simberg, töörõivaste peal indikaatoritega vest, tabas Tasku nullkorruse mängusaalis laserrelvast otse fotograafi objektiivi, kuid nii fotoaparaat kui ka pildistaja jäid terveks. Foto: Sille Annuk

Keegi grafitikunstnik on maalinud Tasku nullkorruse parkla ühte nurka sõna Megazone. Uksest uuel nädalal siseneja satub Tartus enneolematusse meelelahutuskohta, kus relvad pritsivad valjus muusikas punast valgust.


Kuigi käib lasersõja lahing, keegi surma ei saa ega tunne isegi valu. Lihtsalt Tallinnas tegutsenud Megazone System on laienenud Emajõelinna.



Igal võistkonnal on lahingus oma baas, mida peab vastase eest kaitsma. Samal ajal tuleb aga rakendada plaani, mis on valmis mõeldud vastasvõistkonna ründamiseks.



«Aga saab ka lihtsamalt, kuidas keegi soovib, võimalusi on igale vanuserühmale,» ütles Megazone Systemi juhataja Marko Simberg.



350 ruutmeetril


Megazone võtab Tallinnas Zelluloosis enda alla tuhatkond ruutmeetrit. Tasku nullkorrusel mahub see umbes 350 ruutmeetrile, millel varem olid parkimiskohad ja laoruumid. Tasku projektijuht Veiko Keerberg rääkis, et need läksid küll kaduma, aga asemele tekkis huvitav ruumikasutus.



Keerberg kui lapsevanem märkis, et ta puutub kord aastas kokku küsimusega, kus lapse sünnipäeva pidada. «Mega-zone on sellisele seltskonnale ideaalne koht põnevaks tegevuseks.» Tartus ei ole ta ise veel laserpüstolit käes hoidnud, küll on ta aga külastanud sama firma saale Tallinnas.



«Mängija viiakse erilisse keskkonda,» kirjeldas ta. «Tegevus käib neoonvalguses, pannakse spetsiaalne vest selga, antakse eriline relv kätte. Kõik vilgub ja sähvib, mängib kõva muusika ja lastakse diskosaalides kasutatavat tossu. Eelkõige on põnevus see, mis seda mängu müüb.»



Megazone ja paintball


Kuigi Megazone on omas vallas Tartus ainuke, käib ometi ka siinkandis juba ammu põnev meelelahutuslik tulistamine. Nii näiteks edendab seda klubi Paintwar, mis korraldab veretuid lahinguid Raadil. Klubi juhataja Maxim Vassiljev kinnitas, et need kaks mängu ei ole teineteise konkurendid.



«Paintball annab adrenaliini rohkem – see käib väljas ja on palju põnevam,» ütles Vassiljev. «Võib-olla proovivad praegused paintball’i mängijad ka Megazone’i, aga ma mõtlen, et nad jätkavad siiski paintball’i mängimist.»



Megazone Systemi juhataja Marko Simbergi andmetel võtavad Tallinnas mänguruumide kasutusest neli viiendikku sünnipäevaseltskonnad. Teine suurem kasutajaskond pealinnas on seotud konverentsiteenusega.



Mängu sihtrühm

Mängusüsteemi Tallinnas üles ehitanud Marion Vahuri märkis, et kogu maailmas on Megazone´i sihtrühmas inimesed põhiliselt vanuses 15–40 aastat.



«Seda kasutavad edukalt ka ettevõtted meeskonnatöö harjutamiseks,» lisas Vahuri. «Ühtmoodi, otsaesine märg, tulevad mängusaalist välja nii kõpskontsadel 30-aastased naised kui ka 13-aastased poisid.»



Megazone


• Megazone on linnalahingut jäljendav strateegiline mäng, kus võistkonnad või üksikmängijad võitlevad üksteise vastu ja vastase tugikohtade hävitamise nimel.


• Mängus kasutatakse laserpüsse ja indikaatoritega varustatud veste.


• Tasku keskuse nullkorrusel avab Megazone mängusaali järgmisel nädalal.


Allikas: www.megazone.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles