Metsandus­kool avab uue söökla

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Luua Metsanduskooli õppurid ja külalised saavad uuest aastast lõunatada eurorahaga põhjalikult korda tehtud ja sisustatud õpilassööklas.


«Anname oma sööklale praegu viimast lihvi,» ütles eile Luua Metsanduskooli haldusjuht Priit Kirsimäe. Täna on söökla pidulik avamine, kokad hakkavad seal toimetama uuel aastal, kui õpilased vaheajalt tagasi tulevad.



Põhjalikult remonditud sööklaruumid asuvad klubihoone ühes tiivas, kus toidukoht oli viimati rohkem kui kümme aastat tagasi.



Oma söökla, oma kokad


Seni toitlustas erafirma Luua Metsanduskooli õppureid ja külalisi 1. õpilaskodu keldrikorrusel asunud ruumides. «Need ruumid ei vastanud enam ammu toitlustusasutustele esitatavatele nõuetele,» märkis Kirsimäe.



Uued sööklaruumid remontis riigihankel parima pakkumise teinud Tartu osaühing Jaagor Grupp. Söökla remontimiseks ja sisustamiseks kulus ligi 5,7 miljonit krooni, millest seadmeid ja sisustust osteti veidi enam kui 1,4 miljoni krooni eest.


Sööklas on ametis kooli oma töötajad.



Palju sööjaid


Söökla töötajatel tuleb hakkama saada kuni 300 inimese toitlustamisega kolme tunni jooksul. «Kuigi nii palju kliente on nii lühikese aja jooksul ilmselt väga harva, peaks see olema jõukohane ülesanne,» märkis Kirsimäe.



Projekt «Luua Metsanduskooli õpilassöökla renoveerimine ja sisustamine» on üks viiest Euroopa Regionaalarengu Fondi toel Luual õppekeskkonna ajakohastamiseks läbi viidavast projektist.



Kevadel lõppes metsamasinaõppeks vajaliku tehnika hankimise projekt. Käimas on õpilaskodu nr 3 remont. Seejärel on kavas uuendada õppehoone ja õpilaskodu nr 1.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles