Piirivalve lubab kalastajad Lämmijärvele ja Pihkva järve jääle

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänasest tohib minna Pihkva- ja Lämmijärvele, Peipsile kehtib jätkuvalt jäälemineku keeld. Pildil on jalgratturid Peipsi järve jääl.
Tänasest tohib minna Pihkva- ja Lämmijärvele, Peipsile kehtib jätkuvalt jäälemineku keeld. Pildil on jalgratturid Peipsi järve jääl. Foto: Ove Maidla.

Täna tühistas Kagu piirivalvepiirkonna ülem jäälemineku keelu Lämmijärvel ja Pihkva järvel. Peipsi järvel ja Narva veehoidlal on jääle minek endiselt keelatud.


Piirivalveameti teatel tuleb kõigil järveleminejail kindlasti registreerida oma väljumine järvele lähimas piirivalvekordonis ning järgida kehtestatud nõudeid. Teatada tuleb ka järvelt saabumisest.



Jää paksus Lämmi- ja Pihkva järvel on 15 sentimeetrit. Jääle võib minna jalgsi, lumesaanide ja karakaatidega. Autode ja traktoritega jääle minna ei tohi.



Kalastajatel soovitab piirivalve arvestada ilmastikutingimustega ning järvele minnes selga panna päästevest, võtta kaasa jäänaelad, mobiiltelefon ja navigatsiooniseade (GPS).



Kindlasti tuleks järvele minnes olla tähelepanelik ning jälgida navigatsioonivahendilt ajutise kontrolljoone kulgemist, et mitte tähelepanematusest ebaseaduslikult piiri ületada.



Lämmijärvel ja Pihkva järvel kulgeb piirirežiimiala 50 meetri kauguselt ajutisest kontrolljoonest. Piirirežiimiala märgistamist hoiatussiltide ja okstega alustab


piirivalve täna.



Jääolud Peipsi järvel ja Narva veehoidlal ei ole veel stabiilsed ning neil veekogudel kehtib endiselt jäälemineku keeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles