TÜ Füüsika Instituut hoiab kokku palgata puhkuste abil

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli füüsikahoone.
Tartu Ülikooli füüsikahoone. Foto: Margus Ansu.

Tartu Ülikooli Füüsika Instituut on kulude kokkuhoiuks palunud selle sügise jooksul kõigil oma töötajatel neile sobival ajal võtta kaks nädalat palgata puhkust.

Tartu Ülikooli (TÜ) personaliosakonna juhataja Mari Nõmm ütles, et Füüsika Instituut on üks kõige süsteemsemalt kulude kokkuhoidu korraldanud ülikooli struktuuriüksus. Nii võtavad tema sõnul kõik instituudi töötajad käesoleva aasta sügise-talve jooksul kaks nädalat palgata puhkust. Sel viisil hoiab instituut Nõmme sõnul kokku umbes miljon krooni.

Füüsika Instituudis on kokku 247 töötajat, kellest teadlasi ja õppejõude on 127.

Nõmm kinnitas, et teistes teaduskondades-instituutides massilist palgata puhkust rakendatud pole. Geenivaramu on vähendanud töötajate koormusi ja Nõmme sõnul on töötajate koormusi üle vaadatud ka teistes üksustes.

Kokkuvõttes moodustab palgata puhkuste abil saadav kokkuhoid ülikooli eelarves Nõmme sõnul suhteliselt väikese osa.

«Ülikool tervikuna ei ole sel aastal ametikohtade arvult kahanenud,» ütles Nõmm. Küll aga on TÜ töötaja perioodil 1. septembrist 31. detsembrini käesoleval aastal võtnud tema sõnul mitu korda rohekm palgata puhkust kui eelmisel aastal samal ajal.

Kui septembris hoiatas TÜ filosoofiateaduskond, et õppetöö võib palgata puhkuse tõttu enne jõule nädal varem lõppeda, siis täna kinnitas filosoofiateaduskonna dekaan professor Valter Lang, et palgata puhkusele pole siiski kedagi saadetud.

Tartu Ülikooli palgal on novembri seisuga 3511 inimest, kellest akadeemilisi töötajaid on 1718.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles