Maalaste koolitee sai paaris kohas ohutumaks

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Tartumaal valmis tänavu riigi raha eest kaks kergliiklusteed, mis muudavad turvalisemaks Haaslava ja Rõngu vallas elavate laste elu.


Tartumaa kahe vastse kergliiklustee pikkus on kokku 2,6 kilomeetrit ning nende ehitamiseks kulus laias laastus 4,1 miljonit krooni, andis töödest ülevaate Lõuna regionaalse maanteeameti liikluskorralduse osakonna juhataja Andrus Prükk.



Jalakäijatele ja jalgratturitele mõeldud 1,7 kilomeetri pikkune tee tehti Haaslava valda Roiu ja Sillaotsa vahele. «See tee muutis Sillaotsa kooli õpilaste kooli- ja kodutee palju turvalisemaks,» ütles Prükk.



Pime või valgustatud


Maveter OÜ hakkas tee ehitusega pihta juulis, 2,4 miljonit krooni maksma läinud töö tehti riigi rahaga. Et Haaslava vallal polnud kergliiklustee valgustuseks raha, on see jõukama aja saabumiseni pime.



«Kergliiklusteed ehitatakse riigi raha eest,» märkis Prükk. «Kas valgustus tehakse riigi või omavalitsuse raha eest, lepitakse kokku enne tee tegemist.»



Valgutasse ASi Valgamaa Teed rajatud 0,9 kilomeetri pikkune jalgtee ühendab küla keskust algkooli-lasteaiaga. Tee ehitamiseks kulus ligi 1,7 miljonit krooni. Rõngu vald rahastas valgustuse rajamist.



Liiklejate turvalisuse nimel lasi Lõuna regionaalne maanteeamet 675 000 krooni eest seada valgustuse üles Tiksoja ristmikule. «Jalakäijaid liigub seal vähe, kuid viimasel ajal on seal sagenenud liiklusõnnetused,» selgitas Prükk.



Töö jätkub


Kui palju kergliiklusteid ja valgustatud ristmikke uuel aastal Tartumaale juurde tuleb, on veel veidi vara öelda. «Kindel on aga see, et riik eraldab liiklusohtlikele kohtadele raha ka järgmisel aastal,» ütles Prükk.



Aastani 2013 tehtud ohtlike kohtade nimekirjas annavad tooni Tartu-lähedased kohad. Uuel aastal soovib Lõuna regionaalne maanteeamet kindlasti käsile võtta Külitse. «Seal on väga ohtlik teed ületada, sest maantee on lai,» märkis Prükk. «Seepärast tuleb seal kergendada maantee ületamist ja seada üles ka valgustus.»



Tuleval aastal on Tartumaal plaanis valgustust pikendada Tartu-Elva suunas Aardla tänava otsast kuni Kantri hotellini. Teised sarnased tööd tehakse Jõgeva, Põlva, Võru ja Valga maakonnas.



Turvalised jalgteed


• Tartumaal valmis tänavu riigi raha eest kaks turvalist jalgteed jalakäijatele ja jalgratturitele.


• Üks teedest (pildil) ehitati Haaslava valda Roiu ja Sillaotsa vahele, teine jalgtee on Rõngu vallas Valgutas.


Allikas: Tartu Postimees

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles