Inglipuu aitab päkapikku mängida

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglipuu ootab Zeppelini keskuses heasoovlikke päkapikke 31. detsembrini.
Inglipuu ootab Zeppelini keskuses heasoovlikke päkapikke 31. detsembrini. Foto: Sille Annuk

Kas olete mõelnud, kui paljud lapsed ei kuule jõuluvana koputust ega leia kuuse alt kinke? Zeppelini keskuse inglipuult leiab neljakümne raskustes kasvava lapse nime, igaüks võib neile kingi teha.


Inglipuu mõte ei ole maailmas uus ega esmakordne. Lihtsalt kokku võttes on tegu jõulukuusega, millel ripuvad inglid, igaühel küljes ühe puudust kannatavas peres kasvava lapse nimi, vanus, pikkus ja jalanumber.



Inimene, kes ei pea kaubanduskeskuses osteldes paljuks ka võõrale abivajajale väike heategu teha, võib võtta puult ühe inglikese ning teha nimetatud lapsele väikse praktilise jõulukingi.



Ettevõtmist korraldava heategevusliku organisatsiooni Päästearmee Tartu korpuse ohvitseri major Pirjo Mikkoneni sõnul sobivad kingituseks nii mänguasjad kui ka midagi sellist, mida vanemad on oma lapsele kingiks soetanud.



Samas lisasid inglipuu eestvedajad, et kinkima ei pea ainult ostetud asju, vaid tarviliku eseme võib ju ka ise meisterdada.



Kingituse võib tuua sinnasamasse puu alla, kuid kindlam on, kui pakk saab edastatud Päästearmeele. Selleks võib kingid jätta Zeppelini Maxima infolauda ja Päästearmee toimetab need pärast pühi väiksele abivajajale.



Maxima Eesti OÜ brändi- ja kommunikatsiooniosakonna direktori Ty Lehtmäe sõnul on eesmärgiks kutsuda inimesi üles mõtlema jõuluhulluses hetkeks ka tõeliselt raskustes perede peale – iseäranis väikestele lastele, kelle lähedastel pole sel aastal tõenäoliselt võimalik kinke teha.



Inglipuu projektis teeb Maxima igale lapsele ka omalt poolt väikese kingituse.



Inglipuu on Ameerikas väga levinud ning mõned aastad on niisugust üritust korraldanud ka Euroopa riigid.



Eestis on selline heategevuskampaania esmakordne. Inglipuu kaudu saab jõulukingi 80 Eesti last Tartus ja Narvas.



Inglipuu jääb heasoovlikke päkapikke ootama 31. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles