Kolleegi alla ajanud ekspolitseinik jäi süüdi ka ringkonnakohtus

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kohtumaja.
Tartu Kohtumaja. Foto: Ain Protsin.

Tartu ringkonnakohus jättis oma tänase otsusega muutmata Tartu maakohtu määratud karistuse Kalle Kolgi kriminaalasjas.


Tänavu 22. juunil mõistis Tartu maakohus ekspolitseinik Kalle Kolgi (43) süüdi kolleegile tervisekahjustuste põhjustamises ning mõistis talle tingimisi vangistuse. Kolk vaidlustas aga oma kaitsja Rein Napa vahendusel talle määratud karistuse ning nõudis süüasja ümbervaatamist teises kohtukoosseisus.



Ringkonnakohus nõustus maakohtu otsuses toodud põhjendustega ning jättis kaitsja apellatsiooni rahuldamata, kinnitas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.



Maakohus leidis, et Kalle Kolk liikus enne sündmuskohta kuni kannatanule otsasõiduni kiirusega, mis ei vastanud teeoludele, tee seisundile, ilmastikutingimustele ning nähtavusele.



Kohus hindas süüdistatava sõidukiiruse suuremaks kui 50 km/h. Samuti asus maakohus seisukohale, et Kolgi juhitud sõiduauto kaldus vastassuunavööndisse ning juht eiras abipolitseiniku poolt antud kohustuslikku peatumismärguannet, millega põhjustas ettevaatamatusest viimasele raske tervisekahjustuse.



Õigusemõistja leidis, et süüdistatava väide selle kohta, nagu kannatanu oleks hüpanud tema sõidukile ette ootamatult, mistõttu ta ei suutnud reageerida ja vältida kannatanule otsasõitu, on ümber lükatud kannatanu ja tunnistajate ütlustega. Samuti on süüdistatav andnud tõele mittevastavaid ütlusi oma sõiduki paiknemise kohta otsasõidul.



Tänase otsuse vaidlustamise soovist saavad kohtumenetluse pooled Tartu ringkonnakohtule teatada seitsme päeva jooksul alates homsest.



Vastavalt süüdistusaktile ei arvestanud Kolk mullu 22. veebruaril kella 22.36 ajal Tartus Vahi tänaval Volvo roolis olles teeolusid, ilmastikku ega nähtavust. Vastassuunavööndisse kaldudes eiras Kolk Lõuna politseiprefektuuri abipolitseiniku Hendrik Sihti peatumismärguannet ning ta sõitis abipolitseinikule otsa.



Avarii järel ei peatunud Kolk, vaid põgenes õnnetuskohalt Nurme tänava suunas.



Ettevaatamatusest põhjustatud avarii tõi kaasa abipolitseiniku raske tervisekahjustuse ning püsiva osalise töövõime kaotuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles