Kunagises veinibaaris laiub klaverimeri

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe esimese ostjana tuli eile ennelõunal kaupluse Muusik uutesse ruumidesse ansambli The Charis kitarrist ja laulja Rasmus Rajando. Ta valis oma bändile klaverit ja jäi pildile laepeeglitelt.
Ühe esimese ostjana tuli eile ennelõunal kaupluse Muusik uutesse ruumidesse ansambli The Charis kitarrist ja laulja Rasmus Rajando. Ta valis oma bändile klaverit ja jäi pildile laepeeglitelt. Foto: Margus Ansu

Tartus poolteist sajandit tagasi valminud hoone ruumidesse, kus nõukogude ajal tegutses kirjandusliku kuulsusega Miša baar, hiljuti pesupood Linette ja viimati turismifirma Embach, on nüüd asja muusikutel.


Munga ja Jaani tänava nurgamaja esimese korruse aknad, millele on kujunduse teinud bluusilaulja ja disainer Alar Kriisa, annavad nüüd märku trummide ja elektrooniliste klaverite müügist. Eile õhtuhämaruse saabudes oli paika pandud ka kaupluse valgusreklaam.

Juba ennelõunal teadis uksest sisse astuda ansambli The Charis kitarrist ja laulja Rasmus Rajando. Kõiki 18 digiklaverit (Kawai ja Yamaha eri mudelid) ta ei proovinud, vaid küsis müüjalt nõu. Jaanika Merelaht vastas ta küsimustele ning selgitas 35 500 krooni maksva Clavinova CVP-501 iseärasusi.

Tihedalt trummivirnu


Avara kaupluse see osa, mis oli Miša baari ajal letitagune lao- ja köögiruum, on nüüd tihedalt täis trummivirnu.

Muu hulgas on esindatud ka ansamblite The Beatles ja Led Zeppelin kuulsaks mängitud Ludwigi firma trummid, aga valida saab teistegi tuntud löökpillifirmade kaupa.

Samas majas, mõnikümmend sammu Toome poole, on kauplus Muusikariistad tegutsenud varemgi. Laienemisega on vahetunud nimi – nüüd on see Muusik Tartu, mida endiselt majandab osaühing Liivamäe Grupp. Selle suurosanik on aktsiaselts PVX, mille juhataja Vello Kuura osales eile kaupluse laienduse avamisel.

Kuidas seletada seda, et Muusik avardab kallite pillide müüki just siis, kui ostjatel on kitsas käes? «Mõtlesime, et ei saa jätta head masuaega kasutamata,» ütles Kuura. «Kui on kogutud ressurssi ja on võimalust, siis täna on just parim aeg millegi arendamiseks. Me leidsime head vedurid ja igati sobiva rendipinna.»

Muusiku laienduse üheks energilisemaks veduriks on Liivamäe Grupi juhataja Ilona Peipsi. «See on minu kolme kuu töö – 90 päeva puhkuseta,» ütles ta.

Oma ala fanaatikud


Remondi juhtimise kõrval tuli tal otsida tööle ka müüjad. «Nad on oma ala fanaatikud,» ütles ta. «Me ei tee tavalist müügitööd, vaid loome keskkonda muusikutele ja endale.»
Müüja-klienditeenindaja Jaanika Merelaht on popansambli Släm laulja, müüja-klienditeenindaja ja farmaatsiaüliõpilane Joel Lumpre on mänginud trumme metal-bändis Redneck Rampage.

Juhataja Ilona Peipsi on suur klassikalise muusika austaja. Senistes ruumides tegevust jätkav Halvo Liivamägi on endiselt kibe käsi kitarride ja nende helipeade ehitamises ning ansambli Cry Baby kitarrist.

Konkurendid Rüütli ja Gildi nurgal on äraootaval seisukohal. «Laienemine on kas õigel või valel ajal, eks seda ole näha,» ütles IS Music Teami kaupluse juhataja Alvar Aasmaa. «Edu oleneb sellest, kuidas müük on üles ehitatud,» lisas R Musicu keldripoe juhataja Elar Kalda.

Vana maja uus kaup
• Kauplus Muusik laiendas oma tegevust, avades Tartu südalinnas Munga 10 / Jaani 2 hoones (pildil) löökriistade ja digikla­­ve­­rite osakonna.
• Muusiku kauplused tegutsevad ka Tallinnas ja Pärnus.
• Historitsistlikus stiilis nurgahoone, mis valmis aastal 1861 talliks ja vankrikuuriks, on ümber ehitatud elu- ja ärihooneks ning restaureeritud 2004.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles