Maxima kavandab Tartusse uut poodi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rikkumine leiti ka Otepää Maximas.
Rikkumine leiti ka Otepää Maximas. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Kuigi veel kuu aja eest kinnitas Maxima, et nende laienemiskava Tartus on külmutatud, on plaanid nüüd üles sulanud. Aasta pärast loodab Maxima avada Annelinnas Kalda teel oma suurima poe Tartus.


«Kiiresti külmutasime, kiiresti ka sulatame,» ütles Maxima kommunikatsioonijuht Erkki Erilaid ja selgitas, et Maxima juhtide meelest on nii jaekaubanduses kui rii­gi majanduses tervikuna näha esimesi taastumismärke, mis annavad kindlust laienemisplaanide tegemiseks.


«Riskid on muidugi, aga usume, et poole aasta pärast hakkab jaemüük kosuma,» märkis Erilaid.



Kalde tee 15 aadressiga maatüki ostis poekett Erilaiu kinnitusel tegelikult juba kolm aastat tagasi lootuses sinna sobival ajal pood rajada. Maxima ise aga poodi ehitada ei taha, vaid otsib investorit, kes oleks nõus keskuse valmis ehitama ja selle pikaks ajaks poele rendile andma. «Nii 10–20 aastaks kindlasti,» täpsustas ta.



Erilaiu sõnul saab Annelinna kavandatavast Ma­xi­mast oma 5700-ruutmeetrise pinnaga suurim Maxima esindus Tartus. «Kahe x-iga nagu Zeppelinis ja Sõbrakeskuses, aga ruumilt ikkagi avaram. Selline suur korralik keskus, kust saab terve nädala kraami korraga ära osta,» rääkis Erilaid.



Kui uus pood valmis, võib Erilaiu sõnul juhtuda, et Maxima kolib Zeppelini ruumidest välja, sest sealsed rendihinnad on nende jaoks kõrged. Sõbrakeskuse tingimustega on suurpood praegu rahul. «Aga eks seda ole näha, mis saab, kui uus maja valmis,» lisas ta.



Esialgu seisavad Maximal ees poele maja valmis ehitava investori otsingud.



«Ega ta lihtne ei ole praegusel ajal investorit leida, see on keeruliste läbirääkimiste jada,» nentis Erilaid, kuid avaldas lootust, et rahastaja taha uue poe avamine seisma ei jää.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles