Emajõe kooli internaat ehitab lastele kahekohalised toad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu sügiseks saab Emajõe kool kolme miljoni krooni eest oma internaadile juurdeehitise, tänu millele hakkavad koolis õppivad lapsed elama mugavates kahekohalistes tubades.

Juba mitmendat päeva vinnab kraana telliskive Munga tänavas asuva haridusministeeriumi hoonega kokku ehitatud majaosa katusele.

Emajõe kooli direktori Silja-Anu Taru selgitust mööda on kooli internaadile juurdeehitust juba pikalt planeeritud, kuid seni käis asjaajamine, ehitusluba saadi alles hiljuti.

Taru kinnitas, et kolmanda korruse pealeehitamisega ei saa Munga tänava maja palju kõrgemaks, sest see tuleb suuresti olemasoleva katusekorruse kordategemise arvelt.

Elu muutub paremaks

Taru sõnul muutuvad pärast katusekorruse väljaehitamist internaadis elavate laste elamistingimused tunduvalt paremaks.

Nii näiteks on praegu internaadis üks 12- ja üks kaheksakohaline tuba, ülejäänud eluruumid on kolme-neljakohalised.

Väljaehitatava korruse kümnesse tuppa kolib septembris kaks rühma: üks 12- ja teine kaheksaliikmeline. Lisaks saab abikool sinna kolm klassiruumi.

Internaadi kolmanda korruse väljaehitamine ja hoone fassaadi kordategemine neelab umbes kolm miljonit krooni.

Tuleval aastal oleks Taru väitel vaja veel poolteist miljonit krooni, mille eest saaks korda teha ka maja esimese ja teise korruse.

Sealgi kavatseb kool senised suuremad elutoad ümber ehitada hubasemateks väiksemateks tubadeks.

«Koolimaja saime korda, kuid internaat on nii kole, et lausa häbi on haridusministeeriumi naabruses olla,» tunnistas Silja-Anu Taru tagasihoidlikult.

Köögiremont erarahaga

Samas pole internaadis elavatele lastele ruumi juurdetekitamine kooli ainus mure - ka internaadi söökla ootab tervisekaitsetalituse nõutega vastavusse viimist.

Tänu välismaise investori 200 000 krooni suurusele eraannetusele said mullu korda söökla kõrvalruumid, rääkis direktor. Kogu köögi renoveerimise projekti maksumus on aga 2,2 miljonit krooni.

Kust tulevaks aastaks köögi kordategemiseks vajaminev raha saada, seda Taru veel öelda ei osanud.

«Eks see kusagilt ikka tule, seni oleme kuidagimoodi hakkama saanud,» oli Emajõe kooli juht optimistlik.

«Õnneks tervisekaitse arvestas meie pingutustega ja andis köögi kordategemiseks pikendust kuni septembrini,» jätkas ta. «Ametlikult oleks pidanud töö köögi juures olema tehtud juba möödunud aastaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles