Lumekahurid täidavad suusatajate unistusi

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekahurid.
Lumekahurid. Foto: Margus Ansu

Eile varahommikul kella nelja ajal, kui õhutemperatuur oli kümne miinuskraadi ligi vajunud, aga vastupidiselt ilmaennustusele taevaluugist valgeid helbeid suurt ei pudenenud, alustasid Tähtvere spordipargis kaks veevärgiga ühendatud lumekahurit talvetunde kunstlikku tekitamist.


Tähtvere puhkepargi töötajad, kes kunstlume valmistamise eest hoolt kannavad, avaldasid eile lootust, et täna õhtupoolikul saab spordipargi sprindiraja ühe künka ümber valmis kuni sajameetrine rada, mille libisemisomadusi võivad entusiastid suuskadel katsetama minna.



Väike proovirada valmib valgest kraaniveest, alates tänasest jätkub lume tootmine plaaži parklasse aga Emajõe veest, rääkis puhkepargi juhataja Jane Jakobson. See tähendab küll, et lumi saab rohekaspruun, ent aitab tootmiskulusid kõvasti kokku hoida, nentis ta. Emajõe vesi, mille temperatuur oli eile langenud 0,4 kraadini, ei maksa sentigi.



Lähtudes mullutalvisest kogemusest, mil Tähtvere spordipargi suusalume tootmine võttis neli päeva ja veoautodega radadele vedamine kolm päeva, prognoosis Jakobson, et hiljemalt jõuludeks saavad lumekatte alla nii 850 meetri pikkune ring kui ka selle keskele jääv 1,25-kilomeetrine kuue tõusu ja laskumisega sprindirada.



Laulukaarealune uisuväljak on aga juba mitu korda veega üle kastetud, mis tähendab, et täna pärastlõunal saab seal jääle tritsutama minna. Kel uiske pole, saab neid liuvälja kõrvalt laenata.



Spordipargis on Jakobsoni kinnitusel järgmisel nädalal plaanis avada ka snowtubing’u rada, kus pääse hakkab tõenäoliselt maksma 50 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles