Alfaemahunt itkeb meest taga

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Jääger alias Merca esitles oma raamatut «Mees» erootikapoes Sinu Saladus.
Merle Jääger alias Merca esitles oma raamatut «Mees» erootikapoes Sinu Saladus. Foto: Margus Ansu

Merle Jäägeri alias Merca uus raamat üllatab kõigepealt sellega, et see ei ole luulekogu, vaid on romaani mõõtu proosateos. Jutt käib sellest, kuidas seksimaias naine saab üle piinavast kaotusvalust, mida tekitas Arvutiga Tehtud Mehe lahkumine.


Tuunimata Lamborghini


Raamatu minategelane nimetab ennast Alfaemahundiks. Ja kui ta tarvitab võrdlusi autodega, siis on ta Lam­bor­ghini.



«Mulle tõesti ei mahu pähe, miks ei võtnud Arvutiga Tehtud Mees kohe alguses endale Sapakat ja Kana? Miks pidi Ta raiskama niipalju väärtuslikke aastaid, üritades tuu­nida sitemaks Lamborghinit ja Alfaemahunti?»



Täpselt nõnda on kirjas leheküljel 98, vahetult enne peatükki «Hooramisest».



«Mees» ja «Naine»


Sagedased rasvases trükis sõnad, Andres Rõhu kujundus ja Marko Kekiševi illustratsioonid loovad silmaga nähtava silla mõni kuu tagasi trükist tulnud «Naisega», mille on kirjutanud Olavi Ruit­lane. Mõlemad rõhutasid «Mehe» esitlemisel reedel Tartu kirjandusmajas, et kummagi teos ei ole elulooraamat.



Sedasama kordas Merle Jääger «Mehe» esitlemisel päev hiljem Lõunakeskuse erootikapoes Sinu Saladus. Kuid ta ei salanud, et nii nagu oma rollide loomisel teatris, on ta võtnud ka romaani kirjutamisel aluseks üht-teist isiklikust elust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles