Kohvipaus ootab kiirustajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvipausi klienditeenindaja Kersti Pedak lõi eile heatujuliselt läikima veel tühja saialeti klaasi.
Kohvipausi klienditeenindaja Kersti Pedak lõi eile heatujuliselt läikima veel tühja saialeti klaasi. Foto: Sille Annuk

Täna varahommikul avas Rüütli ja Küütri tänava nurgal uksed Kohvipaus, mis meelitab tartlasi kiireks kehakosutuseks ahjusoojade saiade, kohvi, värskete salatite, Belgia vahvlite või soovi korral kas või hot dog’idega. 


«Igale maitsele midagi kiiret,» lausus kohviku perenaine Marge Issak. Tema sõnul on Kohvipaus kohaks, kust inimene saab tööle või kooli rutates läbi hüpata ja endale käigu pealt kaasa haarata midagi hamba alla pistmiseks.



Kui aega juhtub pisut rohkem olema, võib väikses kohvikus ka istet võtta ja lasta saiakestel või muul meelepärasel hea maitsta.



Ideid Kohvipausiks kogusid perekohviku pidajad välismaareisidel.


«Tänapäeval on elu ju nii kiire, et sageli ei olegi aega pikemaks lõunaks,» ütles Issak ja lisas, et Kohvipaus on sõna otseses mõttes väike kosutav paus keset tormakat päeva.



Perenaine lubas, et saialõhna saab täis olema nii Kohvipaus ise kui naljaga pooleks terve Rüütli tänav, sest kõik saiakesed küpsetatakse valmis inimeste silme all. Peale ahjusoojade saiade on Issaku jutu järgi valikus veel näiteks võileivad, hot dog’id, Belgia vahvlid ja jõuluajal ka pehmed piparkoogid. Kes aga midagi tervislikumat tahab, võib võtta värsket salatit või vrappe. 



Kohviku hinnad peaksid Issaku kinnitusel olema taskukohased: suur kaasavõetav kohv maksab näiteks 18 krooni ja saiakesed 7–14 krooni. «Masuaja hinnad,» täiendas ta naerdes.



Perekohviku peremees Toomas Issak, kes töötab Eesti Meedia peadirektorina, rääkis, et ideid oma kohviku tegemiseks on nad abikaasaga kogunud peamiselt positiivsetest kohvikuelamustest välismaareisidel. «Seepärast ongi ta saanud selline omanäoline segu kõigest,» rääkis Toomas Issak.



Siiski ei maksa peremehe sõnul paralleele tõmmata Starbucksi või mõne muu kuulsa kohvikuga. Sarnasusi küll on, kuid Kohvipaus püüab olla ikkagi isemoodi koht.



«Me pole ostnud välismaalt sisse kohviku formaati, et peaksime rangelt milleski kinni olema,» lausus Toomas Issak. «Oleme kohvik tartlastele ja pakume seda, mis tartlastele ja meile endile meeldib.»



Kohvipaus on avatud tööpäevadel kella seitsmest seitsmeni ja nädalavahetustel lühemalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles