Koidula raudteepiirjaam sai elektri

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidulas käib suure raudteepiirijaama ehitus. Elektrivarustus on jaamal juba olemas.
Koidulas käib suure raudteepiirijaama ehitus. Elektrivarustus on jaamal juba olemas. Foto: Toomas Huik/ Postimees

Täna andis Eesti Energia Jaotusvõrk Riigi Kinnisvarale AS-le üle Koidula raudteepiirjaama vastvalminud elektrivarustuse süsteemi. Uuendustööde tulemusena paranes Põlva maakonnas raudteepiirjaama ümbritsevate valdade elektrisüsteemi kvaliteet.


Koidula raudteepiirjaama elektrivarustuse väljaehitamine on Eesti Energia Jaotusvõrgu jaoks tänavune suurim regionaalne projekt. «Tööde käigus sai raudteepiirjaama vajadusi arvestades välja ehitatud uus kaasaegne liitumisühendus ning lisaks Jaotusvõrgu investeeringuna renoveeritud piirkonna alajaam, mis aitab parandada naaberpiirkondade elektrivarustust,» sõnas Eesti Energia Jaotusvõrgu juhataja Tarmo Mere pressiesindaja vahendusel.



Remondi läbis piirkonna alajaam Lepassaares ja Piiritolli alajaam Koidulas. Samuti valmis uus Kolodovitsa komplektalajaam. Tööde käigus paigaldati üle 30 kilomeetri uusi suure töökindlusega 20.kilovoldilisi maakabelliine.



Märgatavalt peaks tõusma ka elektrivarustuse kindlus ümbritsevate valdade elanikele. Seda Orava ja Lasva vallas ning ka osades Värska valla piirkondades.



Koidula raudteepiirjaama elektrivarustuse väljaehitamiseks ja kohaliku elektrivarustuse rekonstrueerimiseks kulus 35 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles