Tartlased viisid mobiilimaksed Venemaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Tartu firma Fortumo pakub eilsest oma mobiilimakseplatvormi Venemaal. Lähiajal on plaanis laieneda teistessegi Kesk- ja Ida-Euroopa riikidesse.


«Venemaa on kahtlemata üks atraktiivsemaid sihtturgusid paljudele Baltikumi ja Euroopa ettevõtetele,» ütles firma venekeelsete turgude turundusjuht Andrei Dementjev ja avaldas, et ka neil on Venemaal suured plaanid.



Ettevõtte tegevjuhi Martin Koppeli selgitusel pakub Fortumo võimalust tasuda netiteenuste eest mobiiliga. Teenuseks võib olla näiteks info, mõne programmi, pildi vms tellimine internetist.



Koppel tõi näite, et kui inimene müüb oma kodulehel tervisliku toitumise programmi, siis on tal võimalik Fortumo mobiilimakseplatvormi abil lasta oma klientidel tasuda programmi eest SMSi teel. Veel saab kasutada Fortumo teenuseid näiteks reklaamiks, kampaaniate tegemiseks või kuulutuste vahendamiseks. «Võimalusi on  väga palju,» nentis Koppel. 



Peale Venemaa plaanib praegu 29 riigis tegutsev ettevõte laieneda uue aasta alguses Valgevenesse ja Ukrainasse. Pisut rohkem kui kaks aastat tagasi loodud Mobi Solutionsi tütarfirma möödunud aasta käive oli 3,5 miljonit krooni, sel aastal on ettevõte läbi teinud 400–500-protsendise kasvu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles