Kannel mängis ja vardad klõbisesid

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otilie Lätti
Otilie Lätti Foto: Margus Ansu

Tosin Lõngakera memme, nende hulgas ka Otilie Lätti (pildil), käib Tähtvere päevakeskuses paar korda nädalas käsitööd tegemas.


Eile ja üleeile said huvilised nende näputööd seal Otilie Lätti kandlemängu saatel uudistada.



«Mida keegi oskab ja tahab, seda ka teeb,» ütles Lõngakera memm Koidula Jallai. Tema võttis eile käsile pitsilise soki kudumise. Näpunäiteid jagas Herta Lätt, kes võib küll kõike teha, kuid kõige meelsamini koob varraspitsi.



Otilie Lätti selja taga ripuvad ta heegeldatud pehmed sallid ning seinal on tema õmmeldud kardinad. Kannelt mängima õpetas Otilie Lätti kolm-nelikümmend aastat tagasi Vabadussõja veteran Taavet Poska, kes oli ka kuulus pillimeister ja kandlemängija. «Poska Taavetit teavad kõik vanemad inimesed,» kinnitas Otilie Lätti ja lõi lahti loo «Kas vana arm ka roostetab».



Ustest ja akendest sisse tungivad jõulupeod lõpetasid Lõngakerade memmede näituse eile ära, memmed lähevad uue aastani puhkusele. Tuleval aastal võivad nad aga kõigile, nii suurtele kui ka väikestele, õpetada kudumist ja heegeldamist.



Kellel on näputöö vastu huvi, tuleb juhendaja saamiseks helistada Tähtvere päevakeskuse huvijuhile telefonil 746 1771.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles