Uus lavastus uurib seksi ja armastuse seoseid

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

«Don Juan» on Rein Paku kirjutatud näidend, mille ta ise koos Ain Mäeotsaga praegu Vanemuise väikeses majas lavale seab.


Neid aitavad nimirollis Ott Sepp (pildil) ning teistes osades Ragne Pekarev (pildil), Jüri Lumiste, Eva Püssa, Marika Bara­banštšikova ja Gert Kark. Näidendi autorgi astub näitlejana vaatajate ette. Ühtlasi on ta kujundanud lava ja teinud muusikalise kujunduse.



«Don Juani» uus versioon uurib, kas armastusel ja seksil on tänapäeval mingi seos. Vanemuise pressiesindaja teatel tulevad mängu uued ja vanad asjatundjad, üleloomulikud ja loomulikud jõud: Don Juani kõrval Casanova, Niper­naadi, arvamusliider, kaunid naised ja kurat teab, kes kõik veel.



Mäeots ja Pakk on varemgi lavastuslikku koostööd teinud. Nii näiteks lavastas Mäeots aprillis 2007 Athena keskuses «Produkti», kus üks osatäitjaid oli Pakk, ning tõi aasta hiljem samuti Paku osalusel Vanemuises lavale näidendi «Koidula veri».



«Don Juan» esietendub eeloleval laupäeval Vanemuise väikeses majas. Teater ei soovita lavastust alla 14-aastastele vaatajatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles