Kohus mõistis Tartu pussitaja eluks ajaks vangi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pesuri mõistis kohus süüdi mõrvas ning määras talle liitkaristusena ligi üheksa ja poole aasta pikkuse vanglakaristuse.
Priit Pesuri mõistis kohus süüdi mõrvas ning määras talle liitkaristusena ligi üheksa ja poole aasta pikkuse vanglakaristuse. Foto: Risto Mets

Tartu maakohus tunnistas Vladimir Herne süüdi mõrvas, tapmise katses, elu ohustanud tervisekahjustuse tekitamises, avaliku korra raskes rikkumises ja vägivalla toimepanemise katses vangivalvuri suhtes ning karistas teda eluaegse vangistusega.

Koos 27-aastase Hernega kohtu all olnud 29-aastane Priit Pesuri tunnistas kohus süüdi mõrvas ja karistas teda kaheksa-aastase vangistusega. Koos talle varem mõistetud karistuse ärakandmata osaga peab Pesur kandma üheksa aasta, nelja kuu ja 21 päeva pikkuse vangistuse.

Mõlema süüdistatava karistusaja algust loetakse 4. märtsist 2009, mil nad kahtlustatavatena kinni peeti.

Menetluskuludena peab Herne tasuma kokku 58 929 krooni ja Pesur 50 221 krooni. Lisaks peavad süüdistatavad solidaarselt hüvitama kannatanu kasuks viimase tsiviilhagi nõude matusekulude katteks 19 356 krooni ulatuses.

Selle aasta 3. märtsi hilisõhtul Tartus Descartes’i Lütseumi lähistel alanud Pesuri ja kolme mehe vahelisse sõnavahetusse ning rüselusse sekkunud Herne lõi süüdistuse kohaselt esmalt noaga rindkerre noormeest, kes jäi ellu vaid tänu õigeaegsele meditsiinilisele abile.

Herne koos kaaslasega jälitas seltskonda edasi ning haavas Kalda tee 6 asuva maja ees kahte teda kinni pidada üritanud isikut kergemalt. Seejärel lõi süüdistatav noaga korduvalt kolmandat meest, tekitades sellega hulgaliselt raskeid tervisekahjustusi, millesse kannatanu suri sündmuskohal.

Prokuratuur esitas süüdistuse mõrvas ka Pesurile, kes hoidis hiljem sündmuskohal surnud kannatanut kinni, kui Herne noahoope jagas.

Hernet süüdistati  ka eluohtliku tervisekahjustuse tekitamises Tallinnas 31. detsembril 2008, mil ta lõi kannatanule selja tagant lähenedes noaga selga. Lisaks on Hernele esitatud süüdistus vägivalla toimepanemise katses vangivalvuri suhtes selle aasta 13. oktoobril Tartu vanglas.

Vladimir Herne on varem kriminaalkorras karistatud kuuel ja Priit Pesur kolmel korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles