Kahjumis õllerestoran läheb talveks kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trendikate õllekokteilide mõttega kolm aastat tagasi välja tulnud Place Beer Colors vireleb praegu raskustes ning paneb talveks koguni oma uksed kinni, kuid loodab tulevikus taas oma näo ja kliendid leida.
Trendikate õllekokteilide mõttega kolm aastat tagasi välja tulnud Place Beer Colors vireleb praegu raskustes ning paneb talveks koguni oma uksed kinni, kuid loodab tulevikus taas oma näo ja kliendid leida. Foto: Margus Ansu

Ligi kolm aastat miinustes töötanud õllerestoran Place Beer Colors paneb talveks uksed kinni, et kahjumit pisutki vähendada ning kevadel taas jalule tõusmise lootuses uksed avada.


«Me ei näinud praegu mõtet jätkata, sest teada on, et talvekuudel ootab toidukohti ees vaid hingitsemine,» ütles Rein Kilgile kuuluva Place Beer Colorsi tegevjuht Kuido Kenn.



Seetõttu otsustasid õllerestorani juhid koha jaanuarist aprilli keskpaigani kinni panna.



Place`i 13 töötajat on kätte saanud ka koondamisteated, sest Kenni sõnul ei ole otstarbekas neid neli kuud niisama palgal hoida. «Kevadel otsime uued inimesed,» lisas ta.



Risk pole ära tasunud


Kõige suuremas madalseisus on Place küll praegu, kuid korralikku hoogu ei ole õllerestoran selle pidaja ASi Pere toitlustusdivisjoni juhi Rain Eendra sõnul sisse saanudki. «Väikses kahjumis on Place  kogu aeg olnud,» märkis ta ja lisas, et õllekokteilide pakkumine oli uuele kohale mõnevõrra riskantne kontseptsioon.



Korraliku põntsu pani Place`i käibele Eendra sõnul veel Küüni tänava ehitustööde tõttu aia taha läinud suvi. «Mida sa seal tšillid, kui akna taga käib pidevalt tzrrrrs,» jäljendas ta töömasinate müra, mis kliente eemale peletas.



Ehkki Place talvel ei tegutse, pole tal üürikuludest pääsu. «Aga üür on ikkagi väiksem kui kahjum, mis koguneks siis, kui kohta töös hoida,» selgitas Eendra.



Varem maksis Place üüriks 50 000 krooni kuus, talvekuudeks tegi linn õllerestoranile hinnasoodustust 25 protsenti. «Oleme püüdnud vastu tulla, sest teada on, et toitlustuskohtadel on talvel raske,» lausus linnavalitsuse majandusteenistuse juhataja Eva Lääne.



Päris käed rüpes ei plaani Place`i eestvedajad talvel siiski istuda. «See on hea aeg uuenduste tegemiseks,» ütles Eendra, kelle sõnul vaatab Place kevadel külastajatele vastu muutunud näoga.



Näiteks tahab Place Eendra selgitusel fookuse õllekokteilidelt kanda pigem tavapärasematele kokteilidele. Endiselt plaanitakse aga jääda pigem kokteili- kui söögikohaks. «Süüa saab muidugi ka, aga rohkem on ta selline istumiskoht,» rääkis Eendra. 



Pealemaksmine


Place Beer Colorsi omanik Rein Kilk möönis, et on nõus kohale peale maksma vaid sellepärast, et ta usub, et kevadeks uuenduskuuri läbi teinud Place leiab oma näo ja hakkab kasumit teenima.



«Mulle tundusid need värsked ideed intrigeerivad, nii et teeme selle asja ära,» ütles Kilk, kuid ei täpsustanud, mis «asjast» jutt käib. «Üllatusi peab ka jääma,» lisas ta.  



Tartu linnavalitsuse ettevõtluse osakonna juhataja Malle Blumenau rääkis, et kõigil Tartu toitlustusettevõtetel on praegu raske ja maksuvõlad on paljudel.


Seda, et keegi peale Place`i veel plaaniks talveks uksi kinni panna, ei ole Blumenau kuulnud.



«Igal juhul oleks väga kahju, kui toitlustusettevõtted hakkavad kesklinnast kaduma, sest need annavad igale linnale palju juurde,» ütles Blu-menau.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles