Elisa tuli netiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa Eesti juhatuse esimees Sami Seppänen ja suhtekorraldusjuht Marika Raiski usuvad, et Elisa jõudmine Tartusse lõhkus siinse Elioni ADSL-võrgu monopoli.
Elisa Eesti juhatuse esimees Sami Seppänen ja suhtekorraldusjuht Marika Raiski usuvad, et Elisa jõudmine Tartusse lõhkus siinse Elioni ADSL-võrgu monopoli. Foto: Sille Annuk

Tartlaste võimalus eri netipakkujate vahel valida on ühe tegija, Elisa võrra kasvanud. Konkurente uus tulija ei hirmuta.


«Sisuliselt lõhkusime ära Elioni monopoli Tartus,» lausus Elisa Eesti juhatuse esimees Sami Seppänen ja selgitas, et varem oli Elion ainuke, kellel oli ülikiiret püsiinternetti võimaldav ADSL-võrk Tartus, nüüd on aga oma võrgu välja ehitanud ka Elisa.

Plaanid on uuel tulijal suured. «Praegu on meil kliente 100 ringis, aga uue aasta alguses see arv kindlasti kümnekordistub,» ütles Seppänen, kelle sõnul soovib Elisa haarata endale tulevikus neljandiku Tartu internetiklientidest.

Konkurendid jälgimise all


Samas lisas Seppänen, et Elisa ei plaani keskenduda niivõrd eraldi internetipakkumisele kui just täissideteenuse müümisele. «Tahame, et inimene võtaks meilt nii interneti-, mobiilside- kui  lauatelefoniühenduse,» rääkis Seppänen, kelle sõnul saab inimene ka rahalise võidu, kui ostab kõik teenused ühest kohast. 

Tartus esimesena ADSL-võrku omanud Elioni avalike suhete juhi Lilian Viirma sõnul jälgib firma konkurentide tegevust tõsiselt, kuid suurt ohtu Elisas esialgu ei näe. «Tartus oli varemgi valikuvõimalus lai ja suur osa inimesi on meid eelistanud,» lausus Viirma, kes ei näe põhjust, miks klientide eelistused peaksid muutuma.

Lisaks märkis Viirma, et Elion on praegu ainuke, kes pakub kiire internetivõrgu kaudu uue põlvkonna digi- ehk IP-televisiooni teenust.

Starmani kommunikatsioonijuhi Timo Hartikaineni sõnul ei jäta Elisa tegemised neid ükskõikseks, kuid ta ei usu, et Elisa internetipakkujate äri Tartus tunduvalt raputaks.

Hoopis kolimine on Harti-kaineni selgitusel peamine põhjus, miks inimesed kommunikatsiooniteenuste pakkujat vahetavad. «Kui inimesel on üks teenusepakkuja ja ta on sellega rahul, siis ta ei kipu teist otsima. Aga kui ta kolib, siis ta kaalub ja vaatab võimalusi uues kohas,» jutustas ta.

Oma eelistes kindel


Muretsemiseks ei näe põhjust ka STV Tartu piirkonna juht Igor Goidin-Karlov, kelle meelest on STV eeliseks, et peale mobiilside, tavatelefoni ja interneti saab inimene neilt ka telepildi. Kui aga Elisa peaks pakkuma netiühendust tunduvalt soodsama hinnaga, siis saavad Goidin-Karlovi sõnul teisedki hinda alla lasta. 

Elisa juht Seppänen naeris hinnangute peale, et nende tulek konkurente eriti ei kõiguta. «Kes see tahaks tunnistada, et nad jäävad meie pärast millestki ilma,» lausus Seppänen. 

Kõik aga nõustuvad, et tartlastele tuleb uue pakkuja lisandumine kasuks, sest konkurents sunnib pingutama. «Teenused lähevad paremaks ja hinnad madalamaks,» märkis Elisa juht.

  Interneti kuutasu
• Elisa: 355–460 kr. Mobiili, lauatelefoni ja interneti ühispaketi miinimumarve on 400 või 600 kr (kui klient räägib mobiiliga 400 kr kuus, on hinna sees ka internet). 
• Elion: «Kodulahendus» (internet, digi-TV, lauatelefon) olenevalt paketist 259–462 kr.
• Starman: 99–299 kr (kaabel-TV teenuseta lisandub võrguhooldustasu 50–150 kr kuus). Kolmikpakett (internet, TV, lauatelefon) 229–599 kr.
• STV: 291–391 kr (interneti saamiseks on vaja liituda kaabel TVga, mis maksab 79 kr kuus, hinnale lisandub kaabelmodemi rent 58 kr kuus või modemi väljaostmine 599 kr). Kolmikpakett (internet, TV, lauatelefon) 295–395 kr.
Allikas: firmade koduleheküljed

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles