Vihm pressis Emajõe kõrgele

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Vastu eilset sai Emajõgi tänu kolmapäevasele katkematule sajule sisse tõsise tõusuhoo ning haaras Ihaste luhal vedelevad heinarullid kõvemini  embusse.


Meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi Tartu vaatluspunkt mõõtis ööpäevaseks kerkeks 14 sentimeetrit.



Eile kella üheteistkümnest kella viieni lisandus umbes viis sentimeetrit. Kuid kriitilisest nivoost, mis tähendaks Supilinna üleujutuse ohtu, puudus veel üle poole meetri.



Teisipäeva õhtust eilse hommikuni ehk pooleteise ööpäevaga mõõtis Ülenurme lennujaama ilmateenistus üle kolme sentimeetri sademeid. Meteoroloog Ebe Uibo nentis, et erakordselt suureks hulgaks ei saa seda pidada, kuid siiski küllaldaseks, et jõed teeks järske hüppeid ülespoole.



Porijõgi ning Elva jõgi tõusid ühe ööpäevaga vastavalt 47,5 ja 46 sentimeetrit. Pedja jõgi, mis näitas alles kolmapäeva hommikul Tõrve vaatluspunktis 4,7-sentimeetrist alanemist, kerkis neljapäeva hommikuks üle 20 sentimeetri.



Ebe Uibo ennustas, et Emajõgi jätkab kosumist lähipäevilgi. Ehkki sajud peaks muutuma prognoosi järgi harvaks ning öiti on oodata maapealseid veeniresid hangutavaid miinuskraade, on niiskusest küllastunud maapinnas veel rohkelt varu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles