Esietendub koomiline müsteerium

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Clairi ja Christopheri suhetes, mille toovad Sadamateatris vaatajate ette vanemuislased Maria Soomets ja Margus Jaanovits, juhtub ka seda, et mehe särk läheb ribadeks.


Mida kõike veel juhtub enne ja pärast tülitsemist, saab vaadata briti näitekirjaniku Martin Crimpi mullu kirjutatud, Laur Kaunissaare tõlgitud ja Robert Annuse lavastatud koomilises müsteeriumis «Linn».



Vanemuise pressiesindaja teatel ehitab Martin Crimp absurdselt sürreaalse stiili ja napi, lihvitud dialoogi kaudu üles maailma, mis on jõudnud kokkuvarisemise äärele. Nagu kohane parimale inglise näidendile, leidub siin tubli annus mustast veel mustemat huumorit.



«Linnas» mängivad ka Kristel Leesmend ning Hanna Brigita Jaanovits või Liisa Sonn. Lavastuse kunstnik on Pille Jänes ja valguskujundaja Jaanus Moor. Lavastaja on ühtlasi loonud muusikalise kujunduse.



Ühevaatuselise näidendi esietendus on Sadamateatris laupäeval.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles