Tartu-Riia rongiühendus võib alata ühe reisiga päevas

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rong.
Rong. Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Edelaraudtee müügijuhi Annemari Oherdi sõnul on tõenäone, et uuel aastal taastuval Tartu-Valga liinil saab ennelõunaselt rongilt istuda ümber Riia rongile.


Tartu-Valga rongide sõidugraafik on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning Edelaraudtee vahel põhimõtteliselt kokku lepitud. Graafiku järgi hakkaks rong Tartust Valka väljuma hommikul kell 10 ja jõuaks piirilinna kell 11.33.



Läti rongifirma Pasažieru Vilciens rongile ümber istudes oleks võimalik jõuda Riiga kella kolmeks pärastlõunal. Seda võimalust saaksid kasutada ka tallinlased, sest enne kümmet Tartusse jõudev rong alustab pealinnast oma teed kell 6.40.



Oherdi kinnitusel hakkavad Tartu-Valga liinil kehtima samad piletihinnad, mis kehtisid 2008. aastal, kui reisirongid raudtee kapitaalremondi ajaks seisati.



Oktoobris pani bussifirma Arilix sõitma Valga-Tartu bussi, mis väljub Valga vaksali juurest iga päev kell 17.30, oodates ära Riia rongi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles